Kasanın Titremesi Ve Garip Sesler Gelmesi

j500

Hectopat
Katılım
21 Ağustos 2014
Mesajlar
115
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Genellikle titriyor. Neden? Tam anlamış değilim. Elimi üstüne koyuyorum. Biraz basıtırıyorum ve geçiyor. Kasanın sağ tarafına ve belirli yerlere elimi koyduğumda yine kesiliyor. Elimi çekince ise tekrar başlıyor. Asıl sorun garip dırrr sesinin yapması. Biraz daha ince bir ses çıkarıyor. Ama bazen çok fazla da olabiliyor. İşlemcinin fanı kablolarımı sürtüyordur dedim.

Üstünden fener tutup baktım. Ancak kablolara falan sürtmüyor. İçi de gayet düzenli durumda. İşlemciden olduğunu düşünmüyorum. O ince dırrr sesi hakkında bilgisi olan lütfen yorumlarda belirtsin. Bir de normal titreşimi azaltmam için neleri tavsiye edersiniz? Elimi üstüne koyduğumda elime ble titreşim uyguluyor. Sıkıntı o değil. Ama bir yere temas ettiğinde yien ses çıkarıyor. Bunlar azaltmam için neleri tavsiye edersiniz?

Kasa: Corsair 400R
İşlemci: i5 4670K
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz toz'dan kaynaklı olabilir. Size önerim:
Kasanızın kapağını açıp içini güzelce temizleyin :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yarın ilk iş hemen deniyeceğim. Bilgisayar genelde gün boyu açık durur. Sizce ne kadar zamanda bir temizle meliyim?

Edit: Kasayı hafif yana yatırdığımdada ses kesiliyor yani mesela kasa 90 derece duruyorsa 80 dereceye yatırınca tüm sesler gidiyor nasıl iştir anlamadım :D
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı