HTML5 ile yönetilebilir site yapılır mı?

Xenta

Kilopat
Katılım
22 Nisan 2014
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
HTML5 ile dinamik yani içine yayın ekleyebileceğim(blogger gibi) bir site yapabilir miyim? PHP ve ASP çok karmaşık ve zor görünüyor.
 
Artık PHP ve ASP.net tek alternatif değiller. Ruby,Node.js,Phtyon ve daha bilmediğim gayet iyi server tarafında çalışan dillerde mevcut. Sadece iki tane dil varmış gibi yönlendirme yapılması doğru değil.
@[N]irvana istediğin şuan için pek mümkün değil. Belli başlı örnekleri inceledim ama PHP için karmaşık diyorsan incelediğim örnekler daha karmaşım gelecektir senin için. O yüzden ilk cümlemde saydığım diller için kaynak bol. Bahane bulmadıkça öğrenebilirsin hepsini.
 
Html ve Html5 tam olarak aynı şey değildir. Evet html5 de html gibi bir betik dilidir ama javascript gibi bir çok teknoloji ile güçlendirilmiştir. PHP vs ile uğraşmadan javascript+html5 ile (html bildiğini varsayıyorum) dinamik bir site hazırlayabilirsin. Html5 veritabanı hizmeti bile sunuyor artık. Yani dinamik hatta dinamikliğin cılkını çıkartabilecek site bile hazırlayabilirsin "FAKAT" güvenli olmayacaktır. Çünkü html, javascript, html5, css gibi betik dilleri client (siteyi ziyaret eden bilgisayar-kullanıcı-browser) tarafından koşturulan dillerdir. Yazdığın kodlar herhangi bir bilgisayarda görüntülenip, düzenlenip çok rahat şekilde tekrar koşturulabilir. Php, Asp, Java gibi diller ise client tarafında değil server tarafında çalıştırılacağı için kullanıcıların buraya erişmesi zordur... Uzun lafın kısası, evet dinamik siteler hazırlayabilirsin fakat dediğim gibi güvenlikten yoksun ve kullanıcılara tamamen açık bir site olacaktır. Yine de javascript ve html5 ile bu tarz bir site geliştirmen sana çok şey katacaktır.

Bu arada javascript son 2 3 yıldır en çok para kazandıran diller arasına en üst sıralardadır. Java, C# gibi diller için bile javascript motorları geliştirilerek örneğin java içerisinde javascript ile kod yazma imkanı sağlanıyor. Hatta QT kullanarak javascript diliyle iOS'ten tutun gömülü sistemler için linux uygulamaları bile hazırlayabiliyorsunuz. Javascript iyidir.
 
html bir işaretleme dilidir. html 15 de olsa bu değişmez.

php, asp gibi bir dil kullanmanız gerek.
 
Html5 de js gibi değerleri ram de tutma ve kullanmaya yönelik canvas tasarım şekilleri eklendi ama dediğim gibi değerleri RAM de tutma ve işleme sadece. Html5 koduyla db ye sorgu gönderemez yada yazdıramazsınız.
 
Html ile yapamazsın ancak PHP ve ASP ile yapılabilir. Önerim PHP'dir. PHP ile ilgili kitaplar okuyarak, Youtube'dan videolar izleyerek öğrenebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı