Photoshopta Profesyonelleşmek

Explorer

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
merhaba arkadaşlar photoshop için eğitim arşiviniz,eğitim videolarınız var mı?gerek logo tasarımı için gerek fotoğraf tasarımları,banner yapımları falan?
 
Bilgin giriş düzeyindeyse eğer ps.tv.tr adresinde biraz bilgi edinebilirsin. Bunun haricinde bir konu belirle kendine. Photoshop ile yapacakların deniz, derya... Web siteleri için son derece sade grafikte yapabilirsin, kendin için abartılı görsellikte logolarda yapabilirsin. Amacını belirle, yola koyul.

En basitinden rüzgar efektini araştır. Kullanım alanlarını, işine yarayıp yaramayacağını...
Photoshop'u A'dan Z'ye bilmeye gerek yok. İlgilendiğin ve sana yarar sağlayacak tarafını bilmen son derece yerinde olacaktır.
 
Ama ne alanda? Asıl önemli olan profesyonel olduğun alan.
Mesela girin herhangi bir fotoğrafçıya ve diyin ki, "PhotoShop eğitimi veriliyor mu?". Eğer veriliyorsa ve sen o eğitimi alırsan, sana ışık, renkler, gölgeler gibi konuları inciğine cıncığına kadar anlatır. Bu alanlarda tecrübeli ve gerçekten bilgili olursun. Başka konulara değinmez.

Eğer grafik ve tasarım kursuna gidersen ve derslerin içinde PhotoShop olursa sana hiç PhotoShop kullanmamış biriymişsin gibi ders anlatır. Araçları, menüleri, render almayı, boyama yapmayı, renklendirmeleri...

PhotoShop'ta profesyonelleşmek diye bir kavram var, var ama alanını belirlemelisin. Öncelikle bu işten para kazanmayacaksan o işi unutacaksın. Zevk için yapacaksan da sadece zevklerine yöneleceksin. Mesela ben Corel Draw ile orta düzeyde karükatür çizebiliyorum sıfırdan. Kendimi o yönde geliştirdim ve Corel'de bitmap'e dair hiç bir şeyi bilmiyorum doğru düzgün. PhotoShop'ta mesela, genelde serbest çalışmalar yaparım ama siteler için buton, rank, takvim, logo, banner, render alma bunun gibi şeyler işime yarıyor, bunları yapıyorum. Yakı zamanda The Walking Dead, Teen Wolf, True Blood gibi temaları olan takvim yapmayı ve hayata geçirmeyi düşünüyorum. O anlık fazlasına ihtiyacım olursa ve bilmiyorsam internetten araştırıyorum ve illa ki kaynak çıkıyor. İzleyerek değil pratik yaparak gelişirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı