HP TouchSmart 520-1200et Mavericks 10.9 Kurulum Sorunu

Tamam hocam şu an yandex yansısından indiriyorum biter bitmez deneyeceğim. @parrhesia
Bu arada 15 yıldır ticari olarak programlama ve grafik tasarım ile uğraşıyorum , linux kullanıyorum, güvenlik duvarı kuruyorum bu kadar garip bir sorunla karşılaşmadım, meşgul ettiğim arkadaşlar kusura bakmasın.
Bu arada kurulumu başlatabilirsem inşallah aklıma takılan bir konu var, cihazda radeon 7650a ve Intel HD 2000 ekran kartı olmak üzere 2 ekran kartı mevcut bunlar ile ilgili kurulum esnasında herhangi bir özel ayar yapmak gerekir mi ? Benzer donanıma sahip bilgisayara kurulum yaptığınızı söylediğiniz için sormak istedim.

Hocam maalesef "no boot disc has been detected or disk has fail" uyarısı alıyorum, biostan sadece kingston marka olan flash diski legacy modda bırakıyorum, raw imaj dosyasını yeniden indirdim ve win32diskimager programı ile yönetici olarak flash diske yazdım, bilgisayarda usb 3 ve usb 2 portları var her ikisinide denedim, biosda disk modu ahci de, güvenlik ayarlarını önceki bios ekranı görüntülerinde de göreceğiniz üzere tüm kombinasyonları denedim, şundan da eminim şu an hazırlamış olduğum flash diski başka bir makina da denesem eminim boot edecektir.
 
Son düzenleme:
Sırayla gidelim:
1-Legacy'de Usb boot ediyor mu?
2-VT-d -VT-x kapattınız mı?
3-NIC PXE Optıom Rom Dowland=Disabled yaptınız mı?
4-HD 7650'yi çıkarın, Intel HD ile kurulumu yapalım.
Not=Legacy'de kuruluma geçmen gerekiyor. Eğer olmazsa bios ayarlarında değişiklik yaparız.
 
Sırayla gidelim:
1-Legacy'de Usb boot ediyor mu?
2-VT-d -VT-x kapattınız mı?
3-NIC PXE Optıom Rom Dowland=Disabled yaptınız mı?
4-HD 7650'yi çıkarın, Intel HD ile kurulumu yapalım.
Not=Legacy'de kuruluma geçmen gerekiyor. Eğer olmazsa bios ayarlarında değişiklik yaparız.

1- normalde win7 boot flash ile boot edebiliyor , ki bu şekidle win7 kurdum.
2- evet
3-evet
4-allinone cihaz hd7650 nin çıkarabildiğinden emin değilim, kasayı sökmem gerekir.

bu halde iken yine aynı hatayı vererek boot etmedi, biostan data execution prevention uda enable ve disable olarak denedim sonuç değişmedi.

Legacy boot seçeneklerinde kingston diski görüyorum ve dediğim gibi bu flash ile başka makinada boot ediyor, biosla ilgili gözden kaçırdığımız birşey var yada bu biosta yazılımsal olarak eksiklik var, bu arada biosu da windows kurduğumda 7.11 en son sürüme yükseltmiştim.

USB diski suse image writer ile tekrar oluşturak deneme yapacağım.
 
Evde bir tane de hp leptop var onda hiç bir bios ayarı yapmadan flashı taktığımda doğrudan clover boot menüsü geliyor, hazırladığım flash ile ilgili bir sorun yok.
uploadfromtaptalk1410770925775.jpg


HD 7650'yi çıkarın demiştiniz :) bunu biostan kapatıp primary olarak intel ekran kartını bırakayım derken makina hiç görüntü vermez oldu, internetten bu anakart için cmos sıfırlamayı bulup, allinone kasayı söküp biosu sıfırlayarak açabildim bilgisayarı, bakalım daha neler göreceğiz :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ok deneyeyim . peki bu clover sadece bootloaderden mi ibaret mac os kurulum dosyaları için hangi kaynağı kullanacağız?
 
Buyuk bir kismi bootloader eger bootloaderiniz saglam bir sekilde calisirsa pcniz kendini mac olarak gosterecektir ve eger donanimlarinizda apple in kullandigi urun yelpazesinden ise hicbir sorun yasamadan os x i kullanabilirsiniz
 
Biosu yamalamaktan bahsediyorsunuz, videoyuda izledim fakat yamalamak için kullanacağım modifiye edilmiş bios dosyasını nerden bulabilirim ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı