Kablolar Isındı Bilgisayar Kapandı Açılmadı

brltpc

Kilopat
Katılım
1 Şubat 2014
Mesajlar
1.844
Makaleler
31
Çözümler
2
Yer
Artvin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Arkadaşlar kasamın içine led aydınlatma yapmıştım sonra araya elektrik anahtarı koyup açıp kapatmalı yapayım dedim, anahtara giren kabloları ters bağlamışım galiba kasayı açtım ledleri bağladığım kablolar ısındı ses geldi bilgisayar kapandı hemen kabloları güç kaynağından ayırdım ve bilgisayarı açmaya çalıştım ama açılmadı anakartı veya güç kaynağını yaktım diye düşündüm fakat belirli bir süre sonra bilgisayarın açma tuşuna batım ve açıldı ? Aklıma takılan kısımlar kapanmaya sebep olan neydi ? Anakart veya güç kaynağı zarar görmüş müdür ? Açılmayan bilgisayar bir süre sonra nasıl açıldı ?
 
Güç kaynağının ve anakartın markasını, modelini yazınız. Yüksek ihtimalle güç kaynağınız ters akımdan dolayı kendini korumaya aldı.
 
Statik elektirik genelde topraklama sistemi olmayan ve ya akım korumalı piriz olmayan sistemlerde oluyor.
Bilgisayar kapalı durumda güç tuşuna 1-2 basarsın olmadı Bios pilini çıkartıp 2 tırnağıda bir bıçak, çatal ya da iletken bir şeyle birbirine temas ettirirsin. Çalışacaktır.
Öyle her bilgisayar açılmadığı durumda, güç kaynağı kendini korumaya almış demek değildir.

Şimdilik kullanmaya devam edebilirsin, ancak ileride başta sabit disk olmak üzere diğer donanımları bozarsın.
Topraklı ve akım korumalı piriz edinmelisin.
 
Arkadaşın yazısını okumadınızmı acaba ? Ledleri ters bağladığı için ısınma gerçekleşmiş. Kısa devre engellenmiş. Bunun statik elektrik ile ne ilgisi var ?
 
Bende Fazla olan bir Güç kayağı vardı Onlara Bende led bağlamıştım Kısa Devre olunca Güç kaynağının fanı Dahil olmak Üzere duruyo Kendini Korumaya alıyor Yani sorun yok
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı