Çözüldü MSI Gaming 5 Ses sürücüsü sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Keepinmind

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2014
Mesajlar
45
Yer
Bursa/İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 2 saat önce 8.1 kurulumu yapıp bütün güncellemelerimi yaptım. Bios güncellemesini ve driver güncellemelerini de yaptım. MSI gaming 5 anakartım var.

Mönitörümde hoparlör mevcut aynı zamanda kasanın önündeki ses çıkışlarını da kullanıyorum. Windows7 kullanırken kulaklığımı taktığımda realtek programı o taktığım portu algılayıp monitörün sesini kesip kulaklığa veriyordu sesi fakat Windows8.1 de şuan bütün güncellemeleri yapmama rağmen sadece monitörden ses alabiliyorum. Device manager de yada audio settings te taktığım kulaklık ve ya diğer ses sürücüm gözükmüyor. Yüklediğim driver ise Realtek_6.0.1.7293 yani MSI'ın kendi sitesinden indirip kurduğum ses sürücü yazılımı. Bu arada uninstall a program kısmında realtek yazılımı yüklü olduğu halde bir türlü çalıştıramadım kendilerini.

Ne yapmam gerekiyor? Nasıl bu ses ve mikrofonu geri getirebilirim? Eğer düzeltemezsem windows7e dönmek zorunda kalacağım. Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

@Recep Baltaş
 
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Di...Win8_1/VGA/VGA_Intel_w81_64_Ver1018103650.zip IDM ile indirip güncelleyiniz.

Sisteminizi yeniden başlatın. Halen sorun devam ederse ses ile iligli tüm driverları aygıt yöneticisinden silin. Ardından Windows Update ile bulmasını sağlayın.
Dediğinizi deniyorum. Sonuçlar hakkında bilgilendirme yapacağım. İlginiz için de teşekkür ederim.

Hocam maalesef dediğiniz programı kurdum güncellemeleri de yaptım ama değişen birşey yok. Hala realtek çalışmıyor ama ekrandan ses geliyor. Device managerde de görünmüyor ses sürücüsü. Anlamadım gitti çok sinir bozucu bir şey. :)

Bu da güncelleme ve kurulumları yaptıktan sonraki taratmam.
Drivers for MSI - MS-7917 (To be filled by O.E.M./1.0- SKU:To be filled by O.E.M.) - Scan Result ANONYMOUS -

@THE_MILLER
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biosum günceldi fakat default ayarlara çekince düzeldi sorunum. Sadece realtekin arayüz uygulaması çalışmıyor hala ama pek önemi yok. Yardımın için teşekkür ederim.

@THE_MILLER
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı