R9 290 VS GTX 770

Monitör hariç böyle bir sistem topladım.
12.png
 
@Silinen üye ben size şöyle birşey önereyim,
sistem3500.jpg


Bende böyle bir şey ekleyeyim. Oyunda işlemci i5 yeterli ve i5'in en üst modeli, ayrıca overclock yapılabilir. Kasa uzun yıllar sana eşlik edebilecek kalitede. İşlemci soğutucusu da ekledim, stock soğutucunun zırıltısını dinlemezsin. Sistemde iyileştirilebilir şeyler var, isteklerine göre. Ancak şunu unutma, r9 290x alıp, 60hz 5ms bir monitörde oyun oynamak benim fikrimce, o ekran kartına hakarettir. Bütçenizi ona göre ayarlayın. Gerekirse, 1000TL'ye r9 290 alın, ama monitörü iyi alın.
 
Mrtsnr hocamın dediklerine katılıyorum. İnsanlar bilgisayarım güçlü olsun, monitörüm 21 inç 5 ms olsun yeter diyorlar. Bu tıpkı Ferrari'ye tüp taktırmaya benziyor. O grafikleri 2 ms tepkime süreli ve 23 inç bir monitörde yaşamanın tadı çok farklı olur. Topladığı sisteme gelecek olursak eğer 3.500 tl'ye hem R9 290X hemde İ7 4790 sığdırabilmek varken açıkcası ben i5 4690K'yı tercih etmezdim. Neden aynı paraya daha düşük bir işlemci alayım ki? Ayrıca önerdiğiniz anakart ile ısınma problemi yaşayan çok insan var. O.C potansiyelide çok fazla değil. Yani giriş seviyesinde bir anakart.
 
@JaroxJamaica Bendeki sistemden soğutucuyu çıkarırsak zaten i7 alınabiliyor :) Oyunda hiçbir faydası yok. O nedenle i7 gereksiz dedim. Anakart konusunda, ısınmayı bilmiyorum ancak, o.c. potansiyelinin çok düşük olduğunu biliyorum. Zaten fiyatına bakarak insan anlayabiliyor. :) Thermaltake'in kasasındaki 600W güç kaynağı 12V kanalına ne kadar veriyor bakmak lazım. 290X'i besleyebilecek mi diye. Ayrıca işlemci olarak i5 4460 bile yeterli yani. Arkadaşla konuşarak, mesela ben o.c. yapmam derse bu durumda ona göre birşey düşünürüz. Aslına bakılırsa bütçe aynı görünce de, siz kasa kalitesinden ve işlemci soğutucusundan kısıp, işlemciye yatırmış oldunuz parayı :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı