Dershaneye yazılmalı mıyım?

Hangi bölümde okuyorsun ? Açıkçası ben dershaneye gitmek istemem okul zamanı zaten çok yoğun oluyor. Arta kalan zamanlarda'da arkadaşlarınla gez, oyun oyna vs gibi eğleneceğin şeyler yap, kendine zaman ayır. Sonuçta ölümlü dünya hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmamak lazım :D
 
Ya imkanım fazlasıyla var, iyi bir dershaneye gidebilirim ancak zamanımı yok edecek tamamen.
Meslek lisesi okuduğum için matematik bilgim 0, fen bilgim 0, türkçe bilgim 0.

Evde kitap ile olacağa benzemiyor açıkçası.
Staj işi de öyle askıya alınabilecek bir iş değil, sorumluluk gerektiriyor, iş saatleri içerisinde test falan çözemem yani :)

9 ay uyumamaya değer mi?
Çünkü eğer yazılırsam her sabah 6'da kalkmak zorunda kalacağım, okul sonrası veya hafta sonu zamanım olmayacak, zaten spor amaçlı birkaç kurs var.

Dershanesiz olmaz mı bu iş? Gerçekten matematik bilgim yok, ve ben sayısalcıyım.
Seninle aynı durumdayım.
 
Dershanede dersler çoktan başladı. Okul öncesi hızlandırma programı oluyor. Ağustos başı başlıyor. Konularda geride kaldın fakat eğer yazılacaksan konularda çok daha ilerlemeden yazıl dershaneye. :)
 
Ümitsizlendirmek gibi olmasın ama matematik, geometri ve fizik temeli olmayan adamın ha diye yapacağı dersler değil. Düzenli, sürekli ve özverili çalışma gerektiriyor. Matematikte konu fazlalığından, geometride binlerce soru çeşidi olduğundan (teoremleri ezberleyeyim yapayım diye bir şey kesinlikle yok) fizikte de hem konu fazlalığından hem de konuyu iyi bilmek gerektiğinden. YGS Kimya'da pek sıkıntı çekmezsin, LYS Kimya garip gelebilir. Biyolojiyi de ezber ders diye görenler çok ama edebiyattaki gibi dümdüz ezber değil. Pek çok olayı nedenleriyle bilip yorum yapman gerekiyor.

Ama sen şu 9 ayı gerçekten iyi değerlendirirsen bir şeyler yapabilirsin. Bil diye söyledim, 4 yıldır bu dersleri görüyorum o yüzden fikrim var sayısal dersler hakkında. İmkanın da varken bence dershaneye gidebilirsin ama gideceksen geç kalma. Dershanelerin çoğu 9. sınıfı bitirmek üzeredir. Karar verip başla. Ayrıca büyük olasılıkla istemezsin ama ben yine de belirteyim, fen temeli olmayan biri için Eşit Ağırlık yapmak daha kolay. YGS+Matematik-Geometri-Edebiyat-Coğrafya oturumlarına giriyorsun. Edebiyat ve Coğrafyayı belli bir yere kadar yapabilmek FKB'yi yapabilmekten daha kolay. Bir araştır aklında bulunsun istersen.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı