Anasayfa Makale İncelemeler ATI Radeon HD 4550: HTPC için Hazır Pasif Soğutma

ATI Radeon HD 4550: HTPC için Hazır Pasif Soğutma

Pasif soğutması ile HTPC’ler için ideal olan ATI Radeon HD 4550 ekran kartını inceliyoruz.

Her zaman yüksek performanslı, cüzdan delen kartları tanıtacak değiliz ya. Bu defa HD 4550 ile karşınızdayız. Öncelikle kartın biz bu yazıyı yazarken ülkemizde bulunan sürümlerinin fanlı olduğunu belirtelim. Bu yüzden ürünün AMD’den referans tasarımlı çıkan fansız sürümünü inceleyeceğiz. Özellikle fansız bir ekran kartını incelememizdeki neden ise bu kartların Home Theater PC yani oturma odanızı süsleyen bilgisayarlar için biçilmiş kaftan olması.

Tamamen sessiz çalışan HD 4550 bu sayede film izlerken sesi ile sizi rahatsız etmeyerek parazit yapmıyor. Test sistemimizde özellikle düşük güç tüketimi ile dikkat çeken kart 81 Watt komple sistem güç tüketimi ile rekor kırdı diyebiliriz. Tam yükte de 129 Watt çeken sistemimiz yine bu performansa sahip bir karta göre düşük güç gereksinimi ile dikkatimizi çekti. HD 3650’den sadece %10 daha az bir performansa sahip olan kart özellikle de yüksek overclock potansiyeli ile göz dolduruyor. %18 çekirdek %24 de bellek overclock oranı ile kartın pasif soğutmasına rağmen yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Boşta 42 derece yükte ise 65 dereceyi bulan HD 4550, yine pasif soğutmasına karşın düşük ısı değerleri ile beğenimizi kazandı. Son olarak HD 5000 serisinin gelişiyle piyasada bulunması zor olan bu karttan performans açısından mucizeler beklememenizi tavsiye ediyoruz.