Anasayfa Haber Microsoft, Windows Phone 7 ile oyunları cebe taşıyor

Microsoft, Windows Phone 7 ile oyunları cebe taşıyor

Windows Phone 7 işletim sistemi için bolca para döken Microsoft artık hem kar, hem de rekabet istiyor. Geçtiğimiz günlerde Microsoft resmi sitesinde yayınladığı haberde, Windows Phone 7 için oyun tasarlamak isteyen yeni programcılar aradığını açıkladı.

Kurulan yeni MGS Mobile Gaming departmanı, Microsoft’un geride kaldığı mobil oyunlar için üretimde bulunacak. Mobil oyunlar hakkında çok fazla yatırım yapmış ve pazardaki payını ziyadesiyle büyütmüş olan Apple’a karşı Microsoft bu defa ne kadar başarılı olacak göreceğiz.

Technopat Yorumu: Her ne kadar Android almış başını gitmişse de Microsoft, kısa bir süre içinde dengeleri değiştirebilecek kadar güçlü bir oyuncu. Windows Phone 7 için Microsoft’un üreticilerle sıkı bir diyalog içinde olduğu kulağımıza geliyordu. Anlaşılan yazılım devi sadece Windows Phone 7’ye yatırım yapmakla kalmayacak, 3. parti yazılım üreticilerini de cesaretlendirmek için elinden geleni yapacak. Mobil pazarda rekabetin aşırı derecede kızıştığı şu günlerde Microsoftun kaybettiği pazar payını ne ölçüde geri alabileceğini kestirmek güç. Cep telefonu pazarıyla ilgili daha önce yayınladığımız bir yazıya buradan ulaşabilirsiniz.