Anasayfa Makale İncelemeler Seagate Freeagent GO 500 GB 2.5”

Seagate Freeagent GO 500 GB 2.5”

Dünya’nın en büyük sabit disk üreticisi Seagate’in yeni Freeagent Go serisi taşınabilir sabit diskleri test merkezimize gelmeye başladı. Her ne kadar cihazın kutusunu açmadan önce 500 GB’lık kapasite dikkatinizi çekse de kutuyu açtıktan sonra Seagate’in yeni ürün tasarımı ve cihazın ufak boyutları herkesin beğeneceği cinsten.

5400 RPM hızında dönen 2.5”’lik bir dizüstü diski barındıran cihaz USB 2.0 arabirimini kullanıyor. 8 MB önbelleğe sahip olan ürün XP, Vista ve MacOS işletim sistemleri ile uyumlu. Yine de Seagate’in Mac kullanıcıları için özel bir Freeagent tasarladığını da belirtelim. Gücünü de USB kablodan alan ürününün GB başına maliyeti ise 0.32 Cent.

Testlere geçtiğimizde 18 MB okuma hızı, 17 MB da yazma hızına sahip olan ürün rakipleri karşısında biraz geride kalıyor. 500 GB kapasiteli bir ürünü 17 MB yazma hız ile doldurmak ise maalesef kabaca 8 saatinizi alacaktır. Yine de 500 GB’ı gömlek cebinize sığdırabilmek her yiğidin harcı değil ve özellikle USB arabirimini kullanan rakiplerinin de çok yüksek hızlara sahip olduğunu söyleyemeyiz. Son olarak aktivite ışığı da bulunan ürünü uygun fiyatından ve şıklığından dolayı tercih edilebileceğini söyleyebiliriz.

Fiyat 170 Dolar + KDV

ithalat Datagate

web http://www.datagate.com.tr/