Anasayfa Makale İncelemeler Akasa Vortexx Neo: Ekran kartınıza gerçek serinlik

Akasa Vortexx Neo: Ekran kartınıza gerçek serinlik

Ekran kartının 39 dereceye ulaştığından şikâyetçi olan okurumuz bu sorunu nasıl gidereceğini soruyor. Hemen açıklıyoruz: 39 derece ekran kartı için normal hatta normalin altında bir sıcaklıktır. Bu tür sıcaklıklar için şimdi incelemesini yapacağımız ürüne ihtiyacınız yok. Fakat bazı ekran kartları boşta iken 60 derece tam yükte ise 80-90 dereceyi bulabiliyor. Bunun nedeni bazen artan saat frekansları, bazen yetersiz kasa içi soğutma bazen de ucuza kaçayım derken satın alınan soğutma sistemi kalitesiz ekran kartları olabiliyor.

Akasa’nın bu konudaki çözümü ise hem ATI hem de nVidia ekran kartları ile uyumlu. Dakikada 2500 devirle dönen bir fana sahip olan ürün testlerimizde gayet sessiz çalıştı. Kolay monte ettiğimiz soğutucu GPU, RAM ve voltaj regülâtörlerinin tamamını kaplayarak etkili bir soğutma sağlıyor. Standart üç pinlik anakart bağlantınsa –eğer anakartınızda bağlantı yoksa çevirici de veriliyor) sahip olan Vortexx Neo’nun SLI ve CrossFire desteği de mevcut.

İki adet ısı borusuna sahip, GPU kısmında bakır diğer kısımları ise alüminyum bir tabaka kullanan ürün test için kullandığımız ekran kartının GPU’sunda boşta iken 5 derece yükte iken de 16 derece (41-46/ 53-69 C) fark sağladı. Kartın bütününü de 10 derece daha serin tutan soğutucuyu omlet pişirmekte kullandığınız kartlarınız için tavsiye ediyoruz.

fiyat 30 Dolar + KDV ithalat Akortek Bilişim web http://www.akortek.com/