Anasayfa Haber Akıllı telefonlara yeni koruma: ESET Mobile Security

Akıllı telefonlara yeni koruma: ESET Mobile Security

Akıllı telefonlara yeni koruma: ESET Mobile Security 

Mobil güvenliğe yönelik beta çalışmalarını tamamlayan ESET, yeni özellikler eklenen Mobile Security’i tüm dünyada piyasaya sürdü. Windows Mobile ve Symbian işletim sistemleri ile çalışan akıllı telefonlar (Smartphone) ve cep bilgisayarları için geliştirilen ESET Mobile Security, tehditlere karşı veri güvenliği ve koruması sağlıyor.

ESET Mobile Security’de acil durumda kişiler, mesajlar ve çıkarılabilir medya dahil tüm verilerin basit bir SMS ile silinebilmesi özelliği dikkat çekiyor. Öte yandan SMS/MMS ile ilgili özel kara ve beyaz liste oluşturulabilmesi ya da bilinmeyen, istenmeyen numaralardan mesaj alımının engellenebilmesi gibi seçenekler de öne çıkan yeni özellikler arasında yer alıyor.

Uzun bir test aşamasından sonra Symbian ve Windows Mobile işletim sistemi kullanıcıları için çığır açan bir ürün piyasaya sunduklarını söyleyen ESET Virus Laboratuvarı Başkanı Juraj Malcho, mobil cihazları hedef alan tehditlere dikkat çekti. Malcho, “Akıllı telefonlar aynen PC’ler gibi tehdit altındalar. Piyasada, sosyal mühendislik teknikleri ile telefonlara yüklenmeye çalışılan birçok sahte uygulama mevcut. Sızmanın başarılı olduğu durumlarda bu uygulamalar SMS mesajları gönderiyor ya da ücretli hatları aramaya başlıyor. ESET Mobile Security ile paranız ve gizliliğiniz güvende olacaktır” açıklamasını yaptı.

ABD merkezli Gartner araştırma şirketine göre, 2010 yılının ilk çeyreğinde dünya genelinde 27 milyon akıllı telefon (smartphone) satıldı. Bunların yarısından çoğunda Symbian ya da Windows Mobile işletim sistemi çalışıyor.

Technopat yorumu: ESET’in akıllı telefon çözümü açıkçası biraz geç kalınmış bir ürün diyebiliriz. Keza halihazırda piyasada Symbian ve Windows Mobile işletim sistemleri için diğer güvenlik firmalarının birçok çözümü uzun zamandan beri mevcut. ESET’in gözardı ettiği bir başka nokta ise Android. Dünya akıllı telefon pazarının en büyük 2.si olan Anroid’in ESET tarafından görmezden gelinmesi de düşündürücü. Yakın zamanda firmanın, Android’in önlenemez yükselişini görüp, Mobile Security’nin bir de Android sürümünü çıkaracağına inanıyoruz.