Anasayfa Haber Samsung NX10: Dünyanın en güzel fotoğrafı yarışması

Samsung NX10: Dünyanın en güzel fotoğrafı yarışması

Samsung NX10: Dünyanın en güzel fotoğrafı yarışması

National Geographic Society tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki sponsoru Samsung, birarada sunduğu amatör ve profesyonel fotoğraf keyfi ile fotoğrafseverleri yarışmaya davet ediyor.

National Geographic dergisinin tüm dünyadaki on milyonlarca okuruna ulaşacak olan yarışmaya fotoğraf severler; “İnsan”, “Manzara” ve “Doğa” kategorilerinde katılabilecek. Yarışmada ayrıca, Samsung NX10 Özel Kategorisi de bulunuyor. Bu kategorinin konusu ise “Teknoloji ve Hayat”. Yarışma sonunda her kategorinin birincisine Samsung 3D Full HD LCD TV, Samsung Özel Kategori’sinde seçilecek fotoğrafın sahibine de sınıfının en hızlılarından biri olan, bir dijital fotoğraf makinesi olmasına rağmen DSLR bir makinenin sahip olduğu tüm özelliklere sahip, +18-55 mm objektifli NX10 fotoğraf makinesi armağan edilecek.

Başvuruların 31 Ekim 2010 tarihine kadar devam edeceği yarışmanın Türkiye finalinde dereceye giren fotoğraflar, National Geographic’in Ocak 2011 sayısında ilan edilecek ve ABD’de düzenlenecek uluslararası yarışmaya gönderilecek. Uluslararası yarışmada ödüle layık görülen kategori birincileri ikibinbeşyüz dolar ile ödüllendirilecek ve fotoğrafları National Geographic dergisinde yayımlanacak. Ayrıca büyük ödülü kazanacak bir kişiye de birincilik ödülünün yanı sıra yedibinbeşyüz dolar ve 11-14 Ocak 2011 tarihlerinde Washington’da gerçekleşecek National Geographic fotoğraf seminerine katılımı da içeren bir gezi armağan edilecek.

Samsung sponsorluğunda düzenlenen ulusal yarışmanın jürisinde, foto muhabiri Ara Güler, Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, NTV Program Yapımcısı Oğuz Haksever ve NG Türkiye Fotoğraf Editörü Kemal Nuraydın bulunuyor.