Anasayfa Oyun …ve Mario 25 yaşına bastı!

…ve Mario 25 yaşına bastı!

…ve Mario 25 yaşına bastı!

Oyun tarihinin en sevilen karakterlerinden biri olan Super Mario, 25. yaş gününü kutluyor. 1985 yılında çıkan Super Mario’ya çıkan farklı oyunları ile sevenlerinin ilgisi hiç azalmadı. 64 oyunu bulunan ve oyunseverleri eğlendirmeye devam eden Super Mario, 2010 yılında çıkan Super Mario Galaxy 2 ile de sevenlerini farklı dünyalara taşımaya devam ediyor.

Efsanevi oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto ve ekibi tarafından hazırlanan Super Mario, ilk büyük çıkışını Super Mario Bros olarak Nintendo Entertainment System (NES) ev konsoluna yapmıştı. Bu çıkışının ardından da eğlence dünyansının en çok tanınan karakterleri arasına girdi.

Super Mario serileri, teknolojik yenilikçi oynanışta her zaman dönüm noktaları olarak yer aldı. NES’teki 2D Super Mario Bros macerası, platform oyunculuğunu daha öncekinden çok daha ileriye taşıdı. Super Mario’nun 64 oyunu ile 3D oyun dünyasının derinliklerini ilk defa özgürce gezme imkanı sunuldu. Super Mario Galaxy 1 ve 2 ile 3D oyunculuğun yer çekimine karşı gelen etkileyici maceralara uzanışına tanıklık etti.

Tüm zamanların en çok satan video oyun serisi

Yaş, kültür ve dil farklılıkları tanımayan Super Mario Bros video oyun serileri, dünyada 240 milyondan fazla toplam satış adedi ile tüm zamanların en çok satan video oyun serisi olmayı başardı.

Nintendo Eğlence Analizi ve Geliştirme Bölümü Genel Müdürü Shigeru Miyamoto; “Teknolojideki gelişmeler ile beraber, biz Super Mario Bros oyunları yapmaktan her zaman keyif duyduk. Serinin oyunları her zaman teknolojideki son gelişmelerin takip edilmesiyle ve çok sıkı çalışarak yaratıcılıklarını ortaya koyan ekibimizin meyveleri olarak ortaya çıkmıştır.” dedi

Mario gelecekte de yepyeni maceraları ile hep yanınızda olacak. Super Mario ile nice yıllara!

Mario’nun tarihçesine bu makalemizden bakabilirsiniz.