Anasayfa Haber AMD Radeon HD 6870 görüntülendi

AMD Radeon HD 6870 görüntülendi

AMD Radeon HD 6870: Çinli it.com.cn web sitesi AMD’nin en son ekran kartı Radeon HD 6870’i görüntülemeyi başardı. Sitenin yayaınladığı ekran görüntü ile birlikte HD 6870’in Barts GPU’yu kullanacağı kesinleşti.

İnternete sızan birçok slayt gösterisinde Radeon HD 6870’in Barts XT GPU üzerine temellendirleceği, HD 6850’nin ise Barts Pro GPU’ya sahip olacağı görünüyor. Öte yandan AMD’nin daha yüksek performans sunacak olan Cayman ve çift GPU’lu Antilles tabanlı ekran kartları da bu kartlar çıktıktan daha sonra piyasada olacaklar.

Fotoğrafı çekilen kartın referans tasarım Radeon HD 6870 olduğu ve HD 5800’e benzemesine karşın aralarında farklar olduğu gözüküyor. Kart, HD 5850 uzunluğunda gibi gözükse de bu konuda henüz kesin bir bilgi mevcut değil. Kartın arka paneli ise tasarım olarak önceki kartlardan farklılıklar gösteriyor. Söz konusu egzoz kısmı artık daha geniş ve kartın daha çok çıkış seçeneği mevcut. Resimdeki kartta iki adet DVI, bir adet HDMI ve iki adet de mini DisplayPort barındırıyor. Her ne kadar Eyefinity konusunda bilgi verilmese de kartın 5 adet ekrana kadar destekleyeceği söylentiler arasında.

Sızan dokümanlar arasında bir de “Eyespeed” özelliği yer alıyor fakat bu konuda herhangi bir belgi henüz mevcut değil. Bilgilerin yayınlandığı forum konusu da şu anda silinmiş durumda.