Anasayfa Haber HTPC’ler için yeni bir GPU: NVIDIA GeForce GT 430

HTPC’ler için yeni bir GPU: NVIDIA GeForce GT 430

HTPC’ler için yeni bir GPU: NVIDIA GeForce GT 430: “Fermi” Ailesinin En Yeni Üyesi, Entegre Grafik Çözümlerinin Sunamadığı Muhteşem Performans ve Benzersiz 3D Olanaklar Sağlıyor.

NVIDIA, günümüzün dijital ortam PC’leri için gereksinim duyulan gücü ve masaüstü kullanıcılarının beklediği yüksek tanımlı video ve ses deneyimlerini sağlamak üzere özel olarak tasarlanan Fermi sınıfı grafik işlem birimlerinin (GPU’lar) son üyesi NVIDIA® GeForce® GT 430’u duyurdu.

GeForce GT 430; Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony ve diğerleri gibi dünyanın önde OEM’lerinin çeşitli masaüstü ve dizüstü platformlarına uygun olarak tasarlanan Şirketin GF108 adlı en son 40nm GPU’sunu kullanmaktadır. GeForce GT 430, düşük seviyede entegre çözümlerden uygun bir masaüstü sistem büyütme seçeneği arayan müşteriler için, fotoğraf ve video düzenleme, Blu-ray 3D, gelecek nesil GPU hızlandırılmış Web sunucuları ve Web içeriğinde benzersiz deneyim sunan büyük bir gelişmedir. Ayrıca, NVIDIA 3D Vision™ teknolojisi ve uyumlu bir ekran ile bir araya geldiğinde GT430, kullanıcılarına dijital içeriklerini tam stereoskopik 3D olarak deneyimleme olanağı veren sınıfının tek GPU’sudur.

Daha önceki nesil ürünlerine göre 1.5 kat daha fazla oyun performansı sunan GeForce GT 430 ayrıca oyun geliştirmede sektör standardı olan DirectX 11 (DX11) için destek sağlar. Daha da önemlisi, entegre grafik çözümleri ile karşılaştırıldığında GT 430, günümüzün en sevilen oyun sıralamsındaki ilk 30 oyunun  tümünde benzersiz bir out-of-the-box oyun uyumluluğu  ve oynanılabilir çerçeve hızı sunmaktadır.

GeForce GT 430 aşağıdaki ana özelliklere sahip:


•       3D içerik ve gelişmiş çok kanallı dijital ses sunumu için bir TV standardı olan HDMI 1.4a desteği
•       Blu-ray 3D içerik hızlandıran özel video motoru ile tam 1080p çözünürlükte optimum 3D görselleri
•       192KHz’ye kadar yüksek tanımlı 24-bit çok kanallı ses ve kayıpsız DTS-HD Master Audio ve Dolby TrueHD ses bit akışı
•       Düşük güç ve ısı için özel ayrılmış video işlem motoru
•       Sektörün en kapsamlı, platformlar arası fizik çözümü olan NVIDIA PhysX® teknolojisi desteği

GeForce GT 430, bugünden itibaren ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, KFA2, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac ve diğerleri gibi dünyanın önde gelen sağlayıcıları tarafından eklenti kart olarak temin edilebilecektir.