Anasayfa Haber BenQ, EW ve VW Serileri ile Türkiye’de

BenQ, EW ve VW Serileri ile Türkiye’de

BenQ, EW ve VW Serisi monitörleriyle Türkiye’de

Uluslararası üne sahip dijital monitör tedarikçisi BenQ, dünyanın ilk Dikey Hizalamalı (VA) LED monitörlerini -EW ve VW serilerinin- çok yakında Türkiye pazarında olacağını gururla açıkladı. 16:9 Tam HD VA-panel LED monitör dizisi şunları içeriyor: EW2420 (24”); VW2420(H) (24”) ve VW2220(H) (21.5”). Bu VA LED monitörler, gerçek bir 8-bit panel üzerindeki 178º/178º derecelik daha geniş bir izleme açısı, gerçek 3,000:1 kontrast oranı ve BenQ’ya özel Senseye® İnsan Görüş Teknolojisi sayesinde izleme memnuniyetini herkes için önemli derecede arttırıyor.

VA LED-tabanlı paneller daha iyi renk oluşturma özelliğine, son derece yüksek bir kontrast oranına sahip ve Zero Bright Dot (ZBD) kullanarak gerçek siyah üretebildiğinden, siyahları daha kusursuz şekilde görüntülüyor ve ışık sızıntısını en aza indiriyor. Siyahların daha kusursuz şekilde görüntülenmesi demek, bu VA LED-tabanlı panellerin koyu renk sinema sahnelerinde daha iyi bir kontrast ve detay sağlaması demektir. VA paneller ayrıca, sıradan Twisted Nematic (TN) panele kıyasla, gözle görülür parlaklık ve renk kaymaları olmaksızın daha geniş bir izleme açısına (178º/178º) sahip olmakla tanınır ve bu nedenle bu monitörler odanın içinde daha fazla insan tarafından daha fazla açıdan ve daha fazla keyifle seyredilebilmektedir.

Zarif bir hayat tarzı isteyen gelişmiş zevke sahip tüketicileri hedefleyen VW serisi, BenQ’nun ödül sahibi V Serisi monitörleri (2010 iF Tasarım Ödülü) ile aynı tasarımı benimsemekte ve bir farklılık olarak tabanda metalik altın bir halka ile birlikte lake cila ile tamamlanan düzgün çevre çizgilerini ve kusursuz hatları öne çıkarmaktadır.      EW serisi ise, kullanıcıların aralıksız video izleme keyfini arttıran çok çeşitli portlarla donatılmış olduğundan daha çok dijital video meraklılarına hitap etmektedir. Kullanıcılar bir dizi dijital aygıtı aynı anda ve daimi şekilde takılı durumda tutabilmekte ve takma-çıkarmaya ve kablo değiştirmeye gerek olmaksızın oyun konsolu, DVD oynatıcısı, webcam, PC, iPod ve diğerleri arasında geçiş yapabilmektedir. Bunu tamamlayan bir şekilde, kullanıcıların kulaklık takımlarını kolaylıkla muhafaza etmelerini sağlamak üzere monitörün arka tarafında inceden inceye düşünülerek tasarlanmış bir kulaklık askısı bulunmaktadır. BenQ, EW ve VW serileri ile, herkesin yaşamına her bakımdan daha iyi bir tarz, bağlanabilirlik, renk performansı ve benzersiz bir resim kalitesi getirmeyi amaçlıyor.

VW/EW Serisi, BenQ’ya özel olan Senseye® İnsan Görüş Teknolojisi ile en karanlık sahneler için bile tam, daha zengin, daha net ve daha ayrıntılı görüntüler oluşturacak şekilde daha da geliştirilmiş. Senseye 3‘ün ayarlanabilen altı adet tarzı sayesinde kullanıcılara en popüler uygulamalar için tek dokunuşta optimizasyon yapma konforu sağlanmaktadır: Oyun, Sinema, sRGB, Standart, Foto ve Eko tarzları. LED’in CCFL teknolojisine karşı başka bir avantajı olarak, VW/EW Serisinin, etkinleştirildiğinde anında içerik görüntüleyen yeteneği de günümüz tüketicileri tarafından beğenilecektir. Ayrıca, BenQ’nun gerçek 8-bit panel (16.7M renkli panel) üzerindeki sRGB renk uyumluluğu, kullanıcıların kolayca uyumlu renkler elde edebilmesini sağlıyor. Ekranda gösterilen renklerin yazdırılacak renkler olduğundan emin olabilirsiniz.

VW serisinin tamamı DVI ve D-Sub ile donatılmışken HDMI 1.3 ve kulaklık jakları yalnızca “H” işareti taşıyan modellerde bulunuyor; EW serisi ise tüketici taleplerine göre çok çeşitli bağlanabilirlik seçenekleri sunacak şekilde DVI-D, HDMI x2, D-Sub, USB x4, giriş hattı, kulaklık jakı ve 1.5W x2 hoparlör ile donatılmış.

Monitörlerin 2011 ilk çeyreğinde Türk tüketiciler ile buluşması planlanıyor.