Anasayfa Oyun Sony’den Gran Turismo 5 açıklaması

Sony’den Gran Turismo 5 açıklaması

Sony’den Gran Turismo 5 açıklaması

PlayStation oyun konsollarının vazgeçilmez oyunu Gran Turismo’nun son oyunu GT5’in ertelenmesiyle ilgili Sony’den bir açıklama geldi:

Daha önce, çok uzun zamandır heyecanla beklenen ve PlayStation® konsolunun en fazla rağbet gören serilerinden biri olan Gran Turismo’nun beşinci oyununun 3 Kasım’da piyasalarda olacağını duyurmuştuk. Ancak ne yazık ki, bu tarihin, tüm dünyada 2010 yıl sonunu aşmamak kaydıyla şu an için belirsiz bir tarihe ertelendiğini sizlerle paylaşmak isteriz.

Oyunun yaratıcısı Kazunori Yamauchi ve Polyphony Digital ekibi, dünya çapındaki GT5 hayranlarına, en mükemmel kalitede yarış deneyimi yaşatmak istiyor ve yaklaşık 5 yıllık bu uzun bekleyişin ardından gelecek çıkışın, kusursuz bir buluşma olması için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bu emeklerin sonucunda, bu iddialı oyunun, beklentileri en iyi şekilde karşılayacağından eminiz.

Tüm GT5 hayranlarından gecikme için özür diliyor, güncel gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğimizi bilgilerinize sunuyoruz.

Saygılarımızla,

Sony Eurasia A.Ş.

Technopat Yorumu: Ertelemenin asıl nedeni kullanıcılara kusursuz bir oyun keyfi yaşatmaktan ziyade, yeni oyunu daha gelişmiş bir kopya koruma sistemiyle piyasaya sürmek olabilir. Zira, PlayStation’ın PSJailBreak ile kırılmasından sonra firma yeni oyunları artık daha gelişmiş bir kopya koruması ile piyasaya sürüyor ve bu kopya koruması henüz kırılabilmiş değil. Bu bağlamda GT5’in 3.41 sürüm Firmware ile çalışmayacağına kesin gözle bakılabilir. Keza Medal of Honor, bu yeni şifrelenmiş içerik ile gelen ve sadece Firmware 3.42 ve üstü sürümlere sahip sistemlerde oynanabilen bir oyun. PSJailBreak ise henüz 3.41 sonrası Firmware sürümlerinde çalışmıyor.