Anasayfa Haber Windows 7 birinci yaş gününü kutluyor

Windows 7 birinci yaş gününü kutluyor

Windows 7 birinci yaş gününü kutluyor! İşte bir yıl içerisinde olanlar…

Sadece bir yıl içerisinde 240 milyonun üzerinde satan Windows 7, kolay, hızlı ve dikkat çekici özellikleri sayesinde her geçen gün daha fazla kullanıcının ilgisini çekiyor. Her 100 kullanıcıdan 94’ünün çok memnun olduğunu ifade ettiği işletim sistemi, bugün Türkiye’de 3.5 milyon bilgisayar üzerinde yepyeni deneyimlerin önünü açıyor

Yenilikçi yazılımları ve çarpıcı teknolojileri ile kullanıcıya zengin deneyimler sunan Microsoft’un en hızlı satan işletim sistemi olarak tarihe geçen Windows 7, 22 Ekim’de ilk yaş gününü kutladı. Bugüne kadar tüm dünyada 240 milyonun üzerinde satan Windows 7, her geçen gün daha çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından tercih ediliyor.

Yapılan anketlerde kullanıcıların yüzde 94’ünün memnun olduğunu belirttiği Windows 7 işletim sistemi, bilgisayar kullanma deneyimini baştan aşağı değiştiriyor. Windows 7, kullanıcılara bilgisayar ile gerçekleştirdikleri günlük işleri daha hızlı yapabilmelerine yardımcı oluyor.

Bireylerin bilgisayar kullanım alışkanlıklarına göre sistem düzenlemelerini sağlayan Windows 7, kullanıcı ihtiyaçlarını algılayan ve çabuk yanıt veren bir tasarıma sahip.  Günümüzün masaüstü standartlarından olan 64 bit kişisel bilgisayarlardan en iyi şekilde faydalanma imkanı tanıyan Windows 7, aynı zamanda kullanıcılarına eğlenceli yeni temalar, slayt gösterileri ve kullanışlı araçlarla masaüstünü süsleme fırsatı veriyor.

Programlar arasında hızlı geçiş yapmaktan telvizyon programlarını kaydetmeye kadar pek çok özelliği barındıran Windows 7 aynı zamanda Home Group arayüzü sayesinde bir ev ağındaki dosyaları paylaşmayı zahmetsiz hale getiriyor. Evdeki diğer Windows 7 çalıştıran bilgisayarlarla müzik, belge, yazıcı ve diğer her şeyi paylaşmayı basitleştiren işletim sisteminin en dikkat çekici özelliklerinden biri de çok noktalı dokunma teknolojisini tamamen destekleyen ilk sürüm olması.

Türkiye’de 3.5 milyon bilgisayar Windows 7’li

Türkiye’de son bir yılda satılan bilgisayarların yaklaşık 3 milyon 500 bin adedi Windows 7 işletim sistemi ile çalışıyor. Satış rakamları 250 bini geçen netbookların yarısından fazlasında da Windows 7 kullanılıyor. Windows 7’nin başarısının ardında bu işletim sisteminin farklı ihtiyaçlara sahip farklı kullanıcılar için Starter, Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate olmak üzere değişik sürümleri ile piyasaya yer alması yatıyor. Bu ürün çeşitliliği bireylere ve kurumlara ihtiyaçlarına göre verimliliklerini artırabilecekleri seçenekler sunuyor.

 

KOBİ’lere ücretsiz güvenlik desteği

Sunduğu yeniliklerle kullanıcıların bilgisayara bakış açısını değiştiren Windows 7, gelişmiş teknolojileri ile sadece bireylerin bilgisayar kullanım alışkanlıklarını değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda kurumlara da önemli maliyet avantajları ve verimlilik artışı sağlıyor. Türkiye’de kurumlar tarafından kullanılan bilgisayarların yaklaşık yüzde 20’si artık Windows 7 işletim sistemi çalışıyor. Türkiye’de birçok büyük kuruluş Windows 7’yi beta aşamasından beri kullanmaya başlarken KOBİ’ler de 2011 yılı içerisinde Windows 7 geçişlerini planlamaya başladı.

Daha hızlı açılıp kapanan bilgisayarlar, kurum genelinde büyük bir enerji tasarrufu sağlarken, sanallaştırma özelliklerini destekleyen Windows 7 maliyetleri azaltması nedeniyle kurumlar tarafından da tercih ediliyor.

Ayrıca güvenlik konusunda da en gelişmiş işletim sistemi olan Windows 7, orijinal yazılım kullananlara Microsoft Security Essentials ile ücretsiz olarak bilgisayarlarını virüslere, casus yazılımlara ve zararlı kodlara karşı koruma imkanı da tanıyor. Şu ana kadar Türkiye’de 500 bin kullanıcının bilgisayarlarına yüklediği Microsoft Security Essential Windows 7’nin birinci yaş gününü kutlaması nedeniyle Microsoft Türkiye tarafından işletmelere 10 bilgisayara kadar ücretsiz kullanım imkanıyla sunuluyor.