Anasayfa Oyun Crysis 2

Crysis 2

Yerli kardeşlerin 2007 senesinde bizlerle buluşturduğu Crysis, o zamandan beri bir çoğumuzun ilgisini çekip, bazılarımızın Caunter Strike gibi FPS’leri bir köşeye atıp Lingshan adalarında uzaylılar ile insan ırkının gerçekçi bir savaşına şahit olmuştuk. Oyunun sonunda ise VTOL’a (Hava aracımız) binip evimize geri dönerken karakterimiz Nomad ‘’Herşey bitti eve dönüyoruz.’’ Demişti.  Aslında hiçbir şeyin bittiği yoktu. Her şey yeni başlamıştı. Adadaki Koreliler ile yapılan savaş ve uzaylılara karşı direnmemiz aslında bir antremandan başka bir şey değildi. Asıl savaş şimdi başlayacaktı…

Lingshan adalarından eve dönüşümüzden aradan tam olarak üç sene geçmiş ve insanlık ırkının tamamen yok olma derecesine gelen dünyamız da kahramanlarımız bu sefer dünyanın kalbi New York’ta dünyamızı işgalden kurtarmaya çalışacak. Bu anlattıklarım uzaylıların dünyamızı gerçek anlamda işgal ettiği Crysis 2’den başka bir şey değil.

Gel gelelim Crysis 2’nin Gamescom 2010 günlüğüne, E3 2010’nun patlayan bombası olan Crysis 2, Gamescom’unda en çok ilgi çeken oyunlarından biriydi. Özellikle de bu sefer bu oyunu deneme şansımız olacaktı. Crytek’in proje sonlarına doğru yoğunluğu nedeniyle Cevat Yerli Gamescom’a gelememişti ama Crysis 2’nin ikinci adamı Nathan Camarillo oyuncuların aklındaki soru işaretlerine dur diyecekti. Nathan’ın açıklamalarına göre Crysis 2’nin multiplayer modları piyasaya çıkacaktı. Konunun başında tek kişiliğik oyunu kısa gene anlattım ve bu sefer bizi multiplayer modu ilgilendirek. Crysis 2’de toplam altı tane multiplayer mod bulunacak.

Gamescom 2010 da oyunculara gösterilen Team Instant Action ve Alien Crash Site adını taşıyan iki adetlik multiplayer mod da iki takım olacak. Yenilenen nanosuit 2.0 ile de çoklu ortamdaki savaşlarda oldukça aksiyonu dorukta geçecek. İlginç ve gerçekçi görülen haritalardan örnek duymak isterseniz iki gökdelenin birbirine çarpışmış ve o çarpışmadan kalan görüntüden bir haritamız vardı. Haritanın bir bölgesinde uzaylılar yine bizi rahatsız ediyor ve üzerimize doğru geliyor. İlk önceki hedefimiz o bölgeyi o uzaylı yaratıklardan temizlemek sonra ise takıma karşı savunmak. Aslında bu güzel olay olmuş. Neden diye soracak olursanız oyuncular için güzel antreman oluyor. Rooftops adlı haritada ise bir gökdelenin tepesinde yer alıyoruz ve savaşı New York’u ayaklarınızın altına alarak sürdürüyorsunuz.

Büyük detaylıkla hazırlanan Crysis 2’nin 80 Levelden oluşan multiplayer macerası bizleri bekliyor olacak. Normalde 2010 sonunda piyasaya çıkacak olan oyunun 22 Mart 2011’e ertelenmesine hiç üzülmemek gerekir çünkü o zamana kadar oyuna Türkçe dil desteği eklemek için Crytek’in bol bol zamanı olacak ;) Crysis 2 gelene kadar Technopat olarak 12 Ekim 2010 sonrasında piyasaya çıkacak olan Medal of Honor’u ve 09 Kasım 2010’dan sonra piyasaya çıkacak olan Call of Duty: Black Ops’u tavsiye ediyoruz. – Tayfun Kumaş

Yapımcı: Crytek

Dağıtımcı: EA

Platform: PC, PS3, Xbox 360

Çıkış Tarihi: 22 Mart 2011