Anasayfa Oyun Dead Space 2

Dead Space 2

E3 2010 da, EA konferansında bomba gibi patlayan açıklamalardan biri olan Dead Space 2 büyük bir ses getirmişti. Birde baktık ki Electronic Arts E3’te ufak bir başlangıç yapmış. İlk oyunda, uzayın karanlık ve korkunç yüzü ile yüzleşmiş olsakta sonuçta burası uzay her geçen gün genişlemekte ve zamanla bizi neler beklemekte bilinmez.

Dead Space 1’den bu zamana kadar da uzay hep aynı kalacak diye bir kural yok. Yapımcılar gerçek hayatta olduğu gibi yeni oyunda da uzayı genişletmişler. Üstelik bu sefer derinlere kadar gideceğiz ve uzayda yaşamak nasıl bir duygu bunu iliklerimize kadar hissedeceğiz. Gel gelelim Gamescom 2010’daki bölümlere: The Sprawl’a güç sağlayan panelleri tekrar çalışır hale getirmek için uzay boşluğuna açılıyoruz. Isaac’in zırhına eklenen yeni özellikler ile uzayda daha rahat hareket sağlanıyor. ‘’Halo Jump’’ ise oyunda yer alan aksiyonlardan bir tanesi. Isaac, bir fırlatma yapısı ile bizi uzay boşluğuna fırlatıyor. İşte o andan itibaren de kontrol bize ait oluyor. Tabii fırlatma sırasında uzayda bulunan meteor gibi taşlara çarpmamak bizim elimizde. Uzay aracımızın zarar görmemesi için enkazlardan sıyrılmamız gerekiyor.

Gerilim dolu müzikleriyle daha da şahane olan oyunda, uzay boşluğuna ait biraz boğuk seste hakim. Ayrıca oyunun efektleri de çok mükemmel tasarlanmış. Dead Space 2, beklemeye değer bir oyun olacak. 31 Mart’ta tüm platformlarda piyasada olması bekleniyor.

Yapımcı: EA Redwood Shores

Dağıtımcı: EA

Platform: PC, PS3, Xbox 360

Çıkış Tarihi: 31 Mart 2011

Tayfun Kumaş