Anasayfa Oyun Need For Speed: Hot Pursuit

Need For Speed: Hot Pursuit

Burnout serisinden tanıdığımız Criterion Games’in yapımını sürdürdüğü yeni Need for Speed: Hot Pursuit, yarış katagorisinde en çok ilgi çeken oyundu.

Diğer serilere göre kendini Hot Pursuit ile toparlayan Need for Speed, serinin son oyunu bol polis kovalamacalı aksiyon içeren bir oyun olacak. Gamescom 2010 da oynanan demo ile dört araçtan birini seçme şansımız vardı. Aralarından Porche ile yarışa katıldık. Oyuna polislerden kaçarak başlıyoruz ve aynı zamanda da rakiplerimizi geçmemiz şart. Oyunun yapay zekası da diğer serilere göre çok gelişmiş. Rakip yarışçı bizi durdurabilmek için elinden geleni yapıyor. Sokaktaki yarış alanımız bile çok güzel bir şekilde tasarlanmış. Arkadan biri sert bir şekilde çarpınca kontrolümüzü gerçek hayatta olduğu gibi ister istemez kaybediyoruz. Kontrolü kaybedince kendiniz hemen toparlamaya çalışın yoksa bir yere çarptığınız da aracınız fena halde hasar alır, aksine de bizim peşimizi bırakmayan polis amcalarımız hemen sıkıştırıp Busted yani hapis cezasını yapıştırır.

Zorlu geçen etapta bir kere kontrolümüzü kaybettik, sanşımıza yolun kenarındaki kestirme yol ile toparladık. Need For Speed Most Wanted’e benzeyen tarzı ile çok süper bir NFS olmuş. ProStreet’ten sonra itibarını kaybeden Need For Speed aşkımız bu oyun ile tekrar alevlendi. Need For Speed Hot Pursuit 16 kasım 2010 tarihinde tüm platform da piyasada olacak. Gamescom daki NFS Hot Pursuit maceramızı burada sonlandırmadan önce Need For Speed Shift 2’nin de resmi olarak duyurulduğunu size bahsedelim. NFS: Hot Pursuit’ten sonra piyasada olması beklenen NFS Shift 2’yi 2011 de raflarda göreceğimizi umuyoruz. Başarılar EA. – Tayfun Kumaş

Yapımcı: Criterion Games

Dağıtımcı: EA

Platform: PC, PS3, Xbox 360

Çıkış Tarihi: 16 Kasım 2010