Anasayfa Haber NVIDIA Dünya’nın en hızlı DirectX 11 GPU’sunu sunuyor

NVIDIA Dünya’nın en hızlı DirectX 11 GPU’sunu sunuyor

NVIDIA® bugün, önceki nesil ürünlere göre daha fazla güç verimliliği ve performans sunmak üzere daha üst düzeye doğru transistör düzeyinden başlayarak yeniden tasarlanan ve Fermi mimarisini temel alan en son GPU’su GeForce® GTX 580’i duyurdu.

GeForce GTX 580, DirectX 11 (DX11) oyunları için dünyanın en hızlı performansını sunmaktadır ve NVIDIA 3D Vision™, Surround, PhysX™, SLI® ve CUDA® teknolojilerini desteklemektedir. Ürün ayrıca, GeForce tabanlı PC’leri dünyanın en güçlü oyun platformları olarak güvenceye almaktadır. . Yenilikçi bir buhar bölmesi (vapor chamber )soğutmatermal çözümü, watt başına yüzde 35’e kadar performans artışı  ve ilk GeForce GTX 480 ürününden yüzde 30’a kadar daha hızlı bir performans   ile GTX 580’i sınıfının en hızlı ve en sessiz GPU’su yapmaktadır.

DX11’in ana özelliği olan mozaikleme (tessellation) desteğine sahip en yeni oyunlar için – 512 çekirdekli GeForce GTX 580 en yakın rakip üründen yüzde 160’a kadar daha hızlıdır . GeForce GTX 580, satış rekorları kıran PC oyunu StarCraft II dahil olmak üzere önceki nesil DX9 ve DX10 oyunlarında bile yüzde 62’ye kadar daha hızlıdır .

Crytek başkanı ve CEO’su Cevat Yerli, “Crysis 2 için NVIDIA’nın yeni GeForce GTX 580 GPU’larının getirdiklerinden yararlanacağız” dedi ve ekledi “New York’u uzaylıların istilasından korumaya çalışan bir askerin mümkün olan en iyi teknolojiye gereksinimi vardır. Bu yalnızca onun Nanosuit’i değil, aynı zamanda GeForce GTX 580 gibi bir GPU’nun PC oyuncularımıza sunabildiği çarpıcı DX11 geometrik gerçekliktir.”

Epic Games kurucusu Tim Sweeney, “Biz Epic olarak NVIDIA GeForce GPU’larını Unreal Engine 3 geliştirme için standartlaştırdık” dedi ve ekledi “GTX 580, NVIDIA’nın daha önceki üst düzey GeForce GPU’sundan bile daha fazla çeviri ve hesaplama gücü sunmaktadır ve yeni soğutma sistemi sayesinde aynı zamanda çok daha sessizdir. GTX 580, Unreal Teknolojisi ile çalışan mühendisin ve en son Bulletstorm deneyimini yaşamak isteyen oyuncunun gereksinimlerini karşılamaktadır.”

GeForce GTX 580 ayrıca NVIDIA 3D Vision ve NVIDIA Surround teknolojilerine verdiği tam destek ile sizi içine alan bir oyun ortamı için tek bir ekranda veya üç ekran üzerinde gözlerinizi yuvalarından fırlatacak stereoskopik 3D’de oyun deneyimi ve yüksek tanımlı Blu-ray filmler için gereken grafik gücünü ve video bant aralığını sunmaktadır. Sektörün en ölçeklenebilir çoklu GPU platformu olan NVIDIA SLI™ teknolojisi ile oyuncular, PC’lerine ikinci veya üçüncü bir GeForce GTX 580 ekleyerek elde edecekleri oyun performansı artışı karşısında büyük memnuniyet duyacaklar.

GeForce GTX 580 bugünden itibaren ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac ve diğerleri gibi dünyanın önde gelen add-in kart ortaklarından temin edilebilir.

Yeni GeForce GTX 580 GPU’nın Başlıca Özellikleri:

•       512 çekirdekleri ve 16 PolyMorph motorlar oyunlar için büyük ölçüde mozaikleme ve hesaplama gücü sunar
•       499 ABD Doları olarak düşünülen satış fiyatı ile anında temin edilebilir
•       Performans/watt verimliliğinde yüzde 35 gelişme
•       Yeni buhar bölmesi soğutma çözümü ile sınıfının en sessiz GPU’su
•       Yeni seviyede geometrik gerçekçilik—2 milyar üçgen/saniye
•       Oyun geliştiricilere ileri teknoloji DX11 oyunlar geliştirmek üzere tam bir yaratıcı özgürlük sunar