Anasayfa Makale Pratik Call of Duty:World at War grafiksel problemler ve performans

Call of Duty:World at War grafiksel problemler ve performans

Size üç sorum var.

1. Bu sadece Call of Duty:WaW’da olan bir sorun. Oyunda gölgeler çok berbat gözüküyor. Bunu bir kişi daha sormuş ancak ona ”LCD monitörlerde 1280×1024 çözünürlük kullanmak gerekir.” yazmışsın. Bende çözünürlüğü 1440×900’den 1280×1024’e almayı denedim ancak durum yine aynı. Bunun çözümünü bulabilirsen çok sevinirim.

2. Bu da Call of Duty:WaW’dan bir sorun. Sorun silah, deniz vb. gibi şeylerin çok güzel görünmesi ancak örnek olarak çarşaflı bir yatak resmi var. Ancak bende o küçük kırışıklar berbat gözüküyor ama ordakiler çok güzel gözüküyor. Soracak olursan Texture ayarlarının hepsi extrada.

3. Son olan bu sorum sistemimle ilgili. Core 2 Duo E4600, 2 GB Ram, Sapphire HD 4670’ten oluşan bir sistem ben yani 11 yaşındaki bir öğrenciye yeter mi?

Technopat Cevabı:

C: Merhaba , sorunlarınızı sırayla cevaplamaya başlayalım:

  1. Öncelikle sizden önce bu soruyu soran kullanıcımız Anti-Aliasing’ten bahsetmişti. Sizin sorununuz ise faklı. Size tavsiyemiz oyunun Grafik seçeneklerinden “Texture Settings” yani doku ayarlarına girmek. Buradaki Automatic değerini Manuel yapmak ve ayarları yükseltmek olacaktır. Yine diğer grafik ayarlarını da yükseltin ve bu ayarları kaydedin. Daha sonra ekran kartı sürücünüz son sürüm olan 10.10’a güncelleştirin ve DirectX’i de güncelleyin. Sorun hala devam ediyorsa bir ekran görüntüsü alıp tekrar bize yollayabilirsiniz.
  1. Texture ayaları Extra’da ise diğer ayarları da yukarı çekmek gerekebilir. Diğer ayarlar da yukarıda ise bu durumda ilk cevapta da dediklerimizin yanına ekstra olarak oyunun 1.2 ve 1.4 güncellemelerin yüklemeni tavsiye ediyoruz. Bu güncelleştirmeler 1 GB boyutunda ve oyundaki bu tür hataları gideriyorlar. Bu aşamadan sonra hala sorun varsa sizin adınıza bizzat Infinity Award ile görüşebiliriz.
  1. 11 yaşındaki bir öğrenci için bu sistem yeterli.