Anasayfa Makale Pratik GTA IV güncelleme sonrası artan sistem yükü

GTA IV güncelleme sonrası artan sistem yükü

Soru:

Öncelikle bilgisayarımın sistem bileşenlerini söyleyeyim; Asus p5ld2se anakart, core 2 duo e6600 işlemci, nvidia 8800gt amp edition ekran kartı, 2 gb kingston 533 mhz ram ve epsilon 700 watt güç kaynağım var. Belki tahmin edersiniz ki problemim GTA 4 ile başladı. Oyunu ilk yüklediğimde (daha hiç oyunun update’i çıkmamıştı) oyunu oynarken işlemcim %84 %90 gibi bir performansta çalışıyordu ve bende oyunu hiç takılmadan mutlu mesut oynuyordum. Fakat işin komik yani updateleri yükledikten sora işlemcim %100’lere dayandı. AI Booster programıyla overclock yaptım ama bir türlü başarılı olamadım.

Ekran kartımı hiç zorlayamıyorum bu yüzden ve çok üzülüyorum. Oyun işlemciden takılıyor ama gene bir faydası olur belki diye ekran ayarlarını düşürdüm iyice ve banamasın demiyor. Yarama merhem olur musunuz? Sizlerden okuduklarıma göre 2 GB ram yetersiz diyordunuz ama dediğim gibi önceden çok iyi çalışıyordu.

AlternatfiBlog Cevabı:

Öncelikle eğer sorununuzun yamalardan kaynaklandığından emin iseniz yapmanız gereken ilk iş oyunu silip yeniden kurmak olacaktır. Fakat oyunu silmeden önce şansınızı bir de en son çıkan 1.0.7.0 yamasını kurarak denemenizi öneriyoruz. Bir de bu şekilde oyunu kontrol edin. Daha sonra ekran kartı sürücüsünü güncelleyin.