Anasayfa Makale Pratik Call of Duty 4 yükleme ve güncelleme sorunu

Call of Duty 4 yükleme ve güncelleme sorunu

Soru:

1- Bilgisayarımın en fazla kaç Mhz olduğunu nereden öğreneceğim. Mesela RAM alacağım satıcı bana 1066 Mhz alma yanar dedi. Kaç Mhz’e kadar desteklediğini nasıl anlayacağım?

2- PC ye format attım sonra CoD 4’ü yükledim. Daha sonra 1.6 Patch yükleyecektim ki yama hata verdi. “A valid Call of Duty(R) 4 – Modern Warfare(TM) installation could not be found at the patch specified.  Please specify the patch where Call of Duty(R) 4 – Modern Warfare(TM) is installed.” Oyunu tekrar tekrar silip yükledim ama bir türlü olmadı. Daha önce iki kere daha yüklemiştim hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.1.6 yükleyemeyince 1.7 de yüklenemiyor.

3- Benim bir arkadaşım var.Şu an kullandığı işlemci intel.Yeni bir anakart almak istiyor ben de ona AMD anakart tavsiye ettim.Anakartı AMD olup işlemcisi İntel olursa bir sorun olur mu?Bir sorum daha olucak.Anakart DDR2 olursa DDR3 ekran kartı ve ram desteklemez mi?

4-Ekran kartımın modeli Radeon X1300/1550 Series 400MHz.Ekran kartımın son sürüm olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ve son sürüm değilse nasıl indireceğim?

Technopat Cevabı:

Anakart modeline bakarak RAM desteğini öğrenebilirsiniz. Anakart modelini öğrenmek için ise CPU-Z adlı ufak uygulamayı kullanabilirsiniz. Anakart modelini öğrendikten sonra ufak bir arama ile anakartın kendi sayfasına ulaşıp desteklediği bellek frekanslarını öğrenebilirsiniz. Bazen BIOS güncellemesi ile yeni frekanslar desteklenebiliyor. Anakartlar daha yüksek bellek frekansları takıldığında sistemi otomatik olarak ayarladığı için yanma söz konusu değil.

Call of Duty ile ilgili sorunun iki ihtimali var. İlk ihtimal oyunu “C” sürücüsünün ya da oyunun kendi dizinin dışında bir yere kurmuş olman. Örneğin oyunu “D” sürücüsüne kurarsan böyle bir sorun ile karşılaşabilirsin. İkinci ihtimal ise elindeki oyunun sahte olması. Oyun sahte ise ve önceden kırılmış ise doğal olarak yama yüklenemeyecektir. Oyunun orijinalini satın aldığında Activision’dan resmi destek alma hakkın olacağını da hatırlatmak isterim.

AMD anakartla Intel işlemciler doğal olarak çalışmayacaktır. Öte yandan anakart DDR2 bellek destekliyorsa sadece DDR2 bellek modülleriyle çalışır, DDR3 ile çalışmaz. Fakat bu durumun ekran kartının bellekleriyle uzaktan yakından hiçbir alakası yok!

Ekran kartının sürücü sürümünü öğrenmek için Denetim Masası>Aygıt Yöneticisi>Görüntü bağdaştırıcısı altında yer alan ekran kartınıza çift tıklayın ve sürücü sekmesine geçin. Burada sürücü tarihi bir aydan eski ise sürücü güncel değildir. Fakat siz kartınız eski olduğu için en son çıkan sürücü birkaç aya daha eski olabilir. Buradan sürücüyü bulabilirsiniz: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx