Anasayfa Haber PS3 Firmware 3.50’nin şifresi kırıldı: halka açık Downgrader yolda

PS3 Firmware 3.50’nin şifresi kırıldı: halka açık Downgrader yolda

Daha bir kaç gün önce sizlere Dünya’nın ilk (Infectus’u saymazsak) PS3 Downgrade cihazının haberini vermiştik. Bugün aldığımız bir haber ise PS3’ün hacklenmesinde yepyeni bir boyutun kapılarını araladı.

graf_chokolo takma adına sahip hacker, xorloser‘ın blogunda PS3 Firmware 3.50’nin şifresini kırdığını açıkladı. Henüz çalışma aşamasında olduğunu bildiren graf_chokol, bu yeni gelişmenin ileride halka açık bir PS3 Downgrader alternatifi olabileceğini duyurdu ve ekledi: “Şu anda PS3 PUP dosyası içinde yer alan CORE_OS_PACKAGE.pkg dosyasını şifresini çözebiliyor ve sıkıştırılmış olan dosyayı açabiliyorum. Şifresi çözülmüş ve ayıklanmış paket, lv1.self ve isoldr gibi bütün önemli SELF ve izole edilmiş SPU’ların yer aldığı FLASH bölgesinin bir kopyasını içeriyor.

Yani şu anda şifresi çözülmüş bu dosyaları Flash’a elle yazarak PS3’ü, HV’deki Update Manager olmadan  daha eski bir sürüme düşürebilirim. Aslında Update Manager’ın tam olarak da yaptığı bu fakat problem şu ki bu dosyaların SHA-1 yığın değerleri Flash’ta değil de SC EEPROM’da depolanıyor ve şu anda henüz bu yongaya erişimim yok.”

Çalışmalarına devam eden graf_chokolo, Core OS Package 2.80, BlueRay sürücü Firmware, Bluetooth Firmware ve System Controller Firmware’inin de şifresini kırdığını belirtti.

Tüm bu gelişmeler ise iPhone Hacker’ı Geohot’ın, PS3’ün RAM’lerinde ECC koruması olmamasından dolayı sistemin güvenlik yazılımı HyperVisor’ı aşıp, RAM’e erişim kazanmasıyla başlamıştı. Bu olayla birlikte PlayStation 3 Hack Scene’inin fitili ateşlenmişti…