Anasayfa Haber Yeni AMD Catalyst güvenilir ve stabil bir grafik deneyimi sunuyor

Yeni AMD Catalyst güvenilir ve stabil bir grafik deneyimi sunuyor

AMD Eyefinity teknolojisi gibi özelliklerin kullanımını ve görüntü kalitesi kişiselleştirmeyi eskisinden çok daha kolay hale getirmek için tasarlanmış yeni kullanıcı ara yüzü —

SUNNYVALE, Kaliforniya  — AMD Catalyst™  grafik sürücülerinin piyasadaki en dayanıklı ve en güvenilir grafik sürücüler olarak tescillendiğini duyurdu ve yeni sezgisel kullanıcı ara yüzünü tanıttı. Yeni kullanıcı ara yüzü artık masaüstü ve dizüstü bilgisayarları ve chipset grafik ürünlerini destekleyen tüm AMD Radeon™  yazılım paketleri için piyasada mevcut. Windows® 7 ve Windows® Vista işletim sistemlerini de destekleyen yeni AMD Catalyst™  sürücüler piyasada lider dayanıklılığa, ileri düzey performansa, üstün kullanılabilirlik ve kullanıcı dostu olma özelliklerine sahip.

AMD ürün grubunun kurumsal başkan yardımcısı Ben Bar-Haim “Bugün duyurusunu yaptığımız AMD Catalyst yazılım güncellemeleri piyasanın en iyi grafik ürününün daha da iyi performans göstermesini sağlamakla kalmayıp en yüksek seviyede dayanıklılık ve güvenilirliğin de artarak devam etmesini sağlayacak” açıklamasında bulundu. “Bugün piyasaya sürdüğümüz yeni sürücü, kullanıcı ara yüzünde çok önemli gelişmeler sağlıyor ve kullanıcılara geniş yelpazedeki özelliklerden, ayrıca sahip oldukları AMD Radeon grafik donanımlarından en iyi faydayı elde etme imkânı verecek sezgisel bir ara yüzü tanıtıyor. Standart hale getirdiğimiz aylık sürücü güncellemeleriyle yalnızca grafik ürünlerimizde değil piyasaya yakın zamanda çıkacak olan AMD Fusion Hızlandırılmış İşlemci Ünitelerinde de performans iyileştirmelerine gideceğiz.”

Piyasanın En Dayanıklısı:

  • Üçüncü şahıslara ait bir şirket olan Perseus Labs, AMD grafik donanımının dayanıklılığını rakiplerinkilerle karşılaştırmak için bir dayanıklılık testi gerçekleştirdi.[1] Testler, çeşitli sürücüler ve konfigürasyonlar kullanılarak, olağanüstü koşullar altında sürücü dayanıklılığını ölçtü. Yalnızca AMD donanımı ve sürücü yazılımı gözle görülür şekilde, sistemde herhangi bir çökme veya aksaklık olmadan testlerin %100’ünü geçebildi.

Kullanıcı Dostu PC Deneyimi:

  • AMD Catalyst Control Center™’ın kullanılabilirliğini artırmak için AMD, kullanıcı ara yüzü tasarımı uzmanları Infusion ile işbirliğine gitti ve tüm AMD müşterilerine hitap edecek tamamen yeni bir kullanıcı ara yüzü (UI) geliştirdi.
  • AMD Catalyst Control Center™ şimdi daha da sezgisel; görev-tabanlı bir keşif modeli kullanıyor ve Web-tarayıcılardan bildiğimiz navigasyon çubuğu ve arama çubuğu gibi kullanıcı ara yüzü konseptlerinden de faydalanıyor. Hızlı navigasyon ve boyutu ayarlanabilir ara yüz özelliklerinin eklenmesi, ayrıca önayarların eklenmesi ve herhangi bir ayara “tek-tık”la erişimin sağlanması  daha etkin bir kullanıcı deneyimi yaşatıyor.
  • AMD Catalyst™ yazılım güncellemeleri ayrıca kullanıcıların üretkenliği artırmak için yapılan iyileştirmeleri kapsayan güncellemelerle birlikte halihazırda AMD Radeon™ donanımından daha fazla randıman almasını sağlıyor; gelişmiş oyun deneyimi, daha fazla video uyumluluk formatı ve daha etkin güç tüketimi de tüm bunların yanında artı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Sıfır Maliyetle Süper Performans:

  • Aylık ücretsiz AMD Catalyst™  sürücü güncellemeleri sayesinde AMD en önde gelen PC markalarında önemli bir performans artışına sahip.  Örneğin, ATI Radeon™ HD 5800 serisi kullanıcıları düzenli AMD Catalyst™  sürücü güncellemeleri yaparak oyun seçme esnasında %68’e varan bir performans artışı elde etti.[2]
  • Haftalık AMD Catalyst™ Uygulama Profili (CAP) güncellemeleri, AMD Radeon™ grafik kullanıcılarının işlemci performanslarını en yüksek seviyeye çıkarabilmek ve PC oyunlarında farklı sunuculardan erişimi engellemek için en yeni uygulama profillerine erişmelerini sağlıyor.

AMD Catalyst™  yazılımı için yapılan son güncellemeler ve iyileştirmeler arasında AMD Radeon™ HD 6800 ve HD 6900 serisi grafik kartlar için DivX Plus Codec Paketi de yer alıyor ve bu paket home theatre bilgisayarlarda gürültüyü azaltırken, işlemciyi fazla zorlamayarak DivX video izlerken daha iyi bir video deneyimi yaşanmasını sağlıyor. Bugün piyasaya sürdüğümüz güncellemede ayrıca OpenGL 4.1 için AMD Catalyst™ yazılım desteği var ve bu destek sayesinde kullanıcılar daha fazla geometrik hassasiyete ve rendering (renk oluşturma) için artan esneklik olanağına sahip oluyorlar.

Destekleyici Kaynaklar:

  • Ürün sayfası: AMD Catalyst™ Technology
  • Ürün sayfası: AMD Radeon™ graphics ürün bilgisi
  • Facebook: Facebook’ta AMD technology sayfasını izleyin
  • Twitter: AMD graphics haberlerini Twitter’da @ATIGraphics adresinden takip edin