Anasayfa Makale İncelemeler Samsung UE46B8000XW

Samsung UE46B8000XW

Samsung UE46B8000XW?nin ekranının kalınlığı 3 cm?yi geçmiyor.
Samsung UE46B8000XW’nin ekranının kalınlığı 3 cm’yi geçmiyor.

Daha önce sizler için LG’nin LED monitörünü enine boyunca incelemiş ve oyuncular için neler sunduğunuz gözler önüne sermiştik. Hazır LED teknolojisi aramıza girmiş ve ülkemizde HD yayın yapan kanal sayısı bir elin parmaklarına ulaşmaya başlamışken bu ay da Samsung’un yeni LED TV’si UE46B8000XW’ya bir göz atalım dedik. Ürünü incelemeye başlamadan önce HD görüntünün bağımlılık yaptığını itiraf etmeliyim. Ufak bir örnek vermek gerekirse ofisteki bir arkadaşıma bir iki adet HD film izlettikten sonra tam bir bağımlı haline geldiğini ve artık DVD kalitesinin gözüne çamur gibi geldiğini söylemeye başladı. İnanılmaz ama bir başka arkadaş da “HD bağımlı yapıyor, Standart TV çözünürlüğünden zevk alamıyorum sonra, lütfen ben ofisteyken izlemeyin şunu” diyerek TV’yi zorla kapattırdı. Ben uyarımı yapayım, yüksek tanımlı görüntü bağımlılık yapıyor. Bu işin sonu size pahalıya patlayacak bir BluRay film arşivine kadar gidebilir!

Uyarımızı yaptığımıza göre UE46B8000XW’nin güzelliklerine bakabiliriz. Daha az güç tüketen, yüksek kontrast oranı ve parlaklık sağlayan LED teknolojisi sayesinde arka aydınlatma olarak florasana ihtiyaç duymayan  LED TV’ler klasik LCD televizyonlardan çok daha ince bir yapıya sahip. Samsung UE46B8000XW’da bu bağlamda inceliği ile çıt-kırıldım bir yapıya sahip. 46 inçlik bu TV sadece 29,9 mm inceliğinde. Öyleki ürünün duvara astığınızda bukalemun gibi tablo şekline bürünüyor diyebiliriz. Tabii bu tablonun çözünürlüğünün Full HD, yani 1920×1080 olduğunu belirtelim. Geniş görüntüleme açısıyla neredeyse 80 derece açıdan bile net bir görüntü sağlayan Samsung UE46B8000XW’nin parlaklığı da ortalama 350 cd/m2 ile oldukça yüksek. Tüm bunlara ek olarak TV bir de 200 Hz’lik görüntü tazeleme oranına sahip. Görüntü kareleri arasına geçiş kareleri ekleyen teknolojisiyle beraber bu tazeleme oranı, hızlı geçişler olan spor müsabakalarında veya aksiyon filmlerde de akıcı bir görüntüyü ortaya koyuyor. Tüm bu özellikleri ile Samsung UE46B8000XW görüntü kalitesi ile piyasadaki en iyi HDTV’lerden biri diyebiliriz. Samsung UE46B8000XW söz konusu ses olduğunda da üzerinde bulunan 2 adet ve SRS TruSurround HD ve Dolby Digital plus teknolojilerini destekleyen 10W’lık hoparlörleri ile yüksek seviyelerde bile yeterli kaliteyi sağlıyor. Fakat gerçek çevresel ses deneyimi için iyi bir ev sinema sistemi almanız gerektiğini söylememize gerek yok herhalde.

Samsung UE46B8000XW, karşısına geçip “Dest-i İzdivaç” izlediğiniz TV’lerden farklı olarak yenilikçi teknolojilerle donatılmış bir ürün. Örneğin DLNA teknolojisi sayesinde video kayıt cihazınızdaki ya da ağa bağlı bilgisayarınızdaki görüntüleri televizyona aktarmak için iki fare tıklaması yeterli. Ağ üzerinden veri aktarımı, sizi filmi Blu-Ray ya da DVD gibi medyalara yazma ya da HMDI kablosu takma derdinden kurtarıyor. Eğer Ethernet kablosuyla da uğraşmak istemiyorsanız TV’nin arkasında yer alan USB girişine kablosuz ağ adaptörünü takıp kablosuz ağ üzerinden de televizyona içerik aktarabilirsiniz. Samsung’da Internet@TV özelliği de mevcut fakat bu hizmet diğer birçok hizmette yetim muamelesi gördüğümüz gibi yine Türkiye’de kullanılamıyor. Üründe görüntü ve ses aktarımı için kullanabileceğiniz başka bir yer ise USB yuvası. Bu yuvaya takacağınız bir taşınabilir sabit diskin veya flaş belleğin içindeki video dosyalarını Samsung UE46B8000XW oynatabiliyor. Üstelik NTFS desteği sayesinde 10 GB’lık filmler bile Samsung için çerez saylıyor. Tabii televizyonun eğlence merkezi olma özelliği bununla da bitmiyor. Samsung UE46B8000XW’nin kendine has işletim sistemi resim slayt gösterisi, müzik çalma gibi özelliklere de sahip. Televizyonun içindeki 2 GB’lık flaş belleğe Salvador Dali’nin resimlerini atarak cihazı gerçekten de bir tablo gibi kullanabilirsiniz. Bunun dışında Samsung ufak tefek birkaç oyunun da televizyonun içine koymuş. İşletim sistemi güncellemesini –yanlış okumadınız- ise USB’den kolayca yapabiliyorsunuz.

Samsung bağlantılar kosunuda da kesenin ağzını açmış: arkada 4 adet HDMI, 2 adet USB, 1 adet D-Sub, 1 adet DVI, komponent, kompozit ve mini Scart girişi bulunuyor. Ses aktarımı içinse HDMI dışında 1 adet optik ve mini jack stereo girişler mevcut. Bu girişlerin hemen yanında ise CI Kart yuvası yer alıyor. Bu yuva sizi farklı kanallar için farklı alıcılar kullanma derdinden kurtarıyor. Sonuç olarak devasa kumandasını karmaşık bulanlar için yanında bir de mini kumanda sunan Samsung, her şeyi düşünerek mükemmel bir TV üretmiş.

Fiyat 6599 TL KDV Dahil

ithalat Anadolu elektronik

web www.anadoluelektronik.com.tr

+Görüntü kalitesi

+Kablosuz bağlantı

+Zengin giriş/çıkışlar

-DTS desteği yok

TEKNİK ÖZELLİKLER

Ekran 46 inç
Çözünürlük 1920×1080
Teknoloji LED
Tazeleme hızı 200 Hz
Boyutlar 1,131 x 757 x 277mm
Ağırlık 22,8 kg
Ses Efekt Sistemi SRS TruSurround HD & Dolby Digital plus
Ses gücü (RMS) 10 watt x 2
Yayın desteği DVB-T/C, MPEG4, Dahili Tuner