Anasayfa Makale İncelemeler Samsung PX2370

Samsung PX2370

En iyi ekran kartı, en iyi işlemci, en iyi bellekler; kısacası piyasadaki en iyi sistem sende. Fakat bu sistemi iyi bir monitör ile taçlandırmadıktan sonra ne yapsan boş hafız! Hala 1024 x 768 çözünürlükte at gözlükleri ile oynuyorsan çok şey kaçırıyorsun hafııııız! İyi bir oyuncu, her şeyiyle fark yaratmalı. İyi bir oyuncunun Mouse pad’i bile özel olmalıyken sen hala baba yadigarı CRT ile oyun oynamaya çalışıyorsan o güzelim gözlerine yazık ediyorsun be hafız. Bak Samsung bi monitör yapmış öyle böyle değil. Neresinden başlasam bilmiyorum diyicem ama bir yerinden başlamam lazım.

Kalbinize inmesin diye ufaktan başlıyorum. İlk olarak etrafta olup biteni gerçek anlamda görmek için geniş bir çözünürlük şart. Özellikle de yeni rank sistemi eklenen Counter-Strike Source Beta’da 1920 x 1080 çözünürlük ne kadar fark ediyor anlatamam. Kendinizi bütün oyuna hâkimmiş gibi hissediyorsunuz. Hani tam gaz ilerlerken “Dominating” diyor ya Quake’den abimiz, gerçekten de kendinizi lord gibi, oyuna hükmediyormuş gibi hissediyorsunuz. Bir çözünürlük nelere kadir dostlar. Bir başka konu da tepki süresi. FPS oyunlarında varsa yoksa tepki süresi dememe gerek yok sanırım.

Oyuna 60 ms ile 20 ms hızda bağlanmak arasında dünyalar kadar fark var. PX2370’in 2 ms tepki süresi ile artık tek yapmanız gereken elinize sniper’ı alıp dust2’de kapı aralığını kollamak. Sonrası ise malum, bi ona bi ona… Oyundan da bıkabilirsiniz. Sorun değil. O zaman açarsınız benim gibi Hurt Locker’ı, tam ekranda Full HD film keyfini 5.000.000:1 kontrast oranı ile izlersiniz. Yav bu Samsung’un çamaşır makinesi de var ama keşke bir de patlamış mısır yapma makineleri olsaydı. Onu da inceler not verirdik.

Devam edecek olursak PX2370’in bağlantıları gözümüze çarpıyor. HDMI, DVI ve VGA ile Samsung, Mevlana gibi kim olursan ol gel diyor: ister analog ister dijital. Bu arada monitörün en büyük özelliğini söylemeyi unutuyordum: LED arka aydınlatma. Televizyonunu yeni açanlar için tekrar edelim: LED, LCD monitör teknolojisindeki en son arka aydınlatma teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde artık siyahlar gerçek siyah, renkler de daha gerçekçi gözüküyor. Tabi bunun yanında florosan aydınlatmalı LCD’lere göre LED’ler %40 daha az güç tüketiyor. Samsung’un değinmediğim yanı ise tasarımı. Oyuncular için üretilen bir monitör, Paris’teki defilelere katılacakmışçasına şık olabilir mi? Demek ki oluyormuş. Uzun sözün kısası, görüntü kalitesinde Samsung daha iyisini yapana kadar en iyisi bu gibi gözüküyor hafız! Gerisi sana kalmış, bileğine kuvvet, iyi fraglar.