Anasayfa Makale İncelemeler MSI Wind Top AE2420 3D

MSI Wind Top AE2420 3D

Oyun, film, blu-ray, USB 3.0, 3D: MSI’ın dükkanında yok yok.
Oyun, film, blu-ray, USB 3.0, 3D: MSI’ın dükkanında yok yok.

Apple’ın iMac modeli için hepsi bir arada bilgisayarların ilham kaynağı ve atası dersek yanlış demiş olmayız. Fakat firmanın her zaman belirli standartlara yapışıp kalması kendi önündeki en büyük engel gibi gözüküyor. USB 3.0 buna en büyük örneklerden birisi. Firmanın USB 2.0’da ısrar etmesi, elma kurtlarını saniyede 30 MB aktarım hızlarına mahkum bırakıyor. Yüceltildikçe yüceltilen Steve Jobs’a atılan bir e-posta’ya ise Jobs kısa bir cevap veriyor: “USB 3.0’ın gereken ilgili görmediğini düşünüyoruz. Mesela Intel desteklemiyor…” İşte bu cümle ile Jobs, bütün Apple fanatiklerini 2010’da aldıkları bilgisayarda 1996’nın teknolojisini kullanmaya mecbur bırakıyor. Öte yandan seçme hakkınızın olduğu PC Dünya’sında her şey sizin elinizde. Şimdi buna bir örnek verelim.

Performans!

Hepsi bir arada bilgisayarların en büyük sorunu performans. Dizüstü bilgisayarlar için tasarlanan eski Core 2 Duo işlemciler, masaüstü bilgisayar değil de sanki yavaş bir dizüstü bilgisayar kullanıyormuşsunuz hissini verir.. MSI, kullanıcıların bu bilgisayarla birlikte 3 boyutlu oyunları dahi rahatça oynayabilmeleri için performans konusuna önem göstermiş. Intel Core i7 serisinden 2.8 GHz hızında çalışan dört çekirdekli 860 ve 4 GB DDR3 800 MHz hızında çalışan bellek modülleri bunun en büyük kanıtı. Ekran kartı olarak ise DirectX 11 destekli ve AMD’nin HD 5000 serisinden orta sınıfın üstünde yer alan HD 5730 tercih edilmiş. Tüm bunların yanında 1 TB kapasite de gerek oyunlar gerek de çoklu ortam dosyalarınız depolamak için ideal bir alan sunuyor.

3. Boyut

Wind Top AE2420 3D’nin Dünya’nın ilk 3 boyutlu hepsi-bir-arada bilgisayarı olduğunu da belirtelim. AMD’nin açık kaynaklı 3D sisteminin bir parçası olan iZ3D ile hem destekleyen oyunları hem de videoları 3 boyutlu izlemenize yarayan sistem, şu andaki en popüler 3 boyut sistemi olan 120Hz monitör ve Active Shutter özellikli gözlükler ile çalışıyor ve rünün kutusundan bir adet şarj edilebilir 3D gözlük çıkıyor. Söz konusu iZ3D yazılımını da vasıtası ile 2B ila 3B arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde teknolojinin çok başarılı olduğunu gördük ve 3 boyutlu oyunları, gerçekte 3 boyutlu oynamanın çok daha zevkli olduğunu söyleyebiliriz. Fakat aynı durum filimler için geçerli değil. 3 boyutlu filmlerin azlığı buradaki en büyük engel. Kaliteli yapımlar da bir elin parmaklarını geçmiyor.

Dokunmatik ve dahası

MSI’ın bir başka özelliği olan dokunmatik kullanım da çok başarılı. Windows 7’nin de büyük ikonları, dokunmatik kullanım için ideal. İsteğe bağlı olarak DPI ayarını yükseltip çok çok daha rahat bir kullanım da elde edebiliyorsunuz. Wind Top sadece dokunmatik ve 3 boyut teknolojisini barındıran ve kısa ömrünü bitirdikten sonra bir kenara bırakacağınız türden bir bilgisayar değil. 23.6” boyutundaki ekranı ile ürün aynı zamanda bir çoklu ortam merkezi. Keza beraberinde gelen Windows Media Center kumandası da buna en güzel örnek. Yine üründe yer alan Blu-ray oynatıcı ve 2 adet USB 3.0 portu da dikkat çeken diğer özellikler. Sonuç olarak pandora’nın kutusu gibi sadece bir monitörden onlarca özelliği birden sunabilen MSI, 10 üzerinden 8 puanı hak ediyor.

+Film ve oyunlarda 3 boyut

+23.6” dokunmatik ekran

+Blu-ray ve USB 3.0 desteği

+ Ekran kartı daha hızlı olabilirdi

10/8

Fiyat 1699 Dolar + KDV Firma: Datagate  web www.datagate.com.tr

TEKNİK ÖZELLİKLER

  • Ekran: 23.6” Dokunmatik LED Full HD
  • İşlemci, Bellek: Core i7 860, 4 GB DDR3
  • Sabit Disk:1 TB
  • Ekran kartı:  Mobility Radeon HD 5730 1 GB
  • Kablosuz erişim: 802.11b/g/n
  • İşletim sistemi: Windows 7 Home Pre. 64bit