Anasayfa Haber PS3’ün ardından Sony’nin son kalesi PSP de düştü!

PS3’ün ardından Sony’nin son kalesi PSP de düştü!

Tarihin en büyük kodlama fiyaskosuna imza atarak, rastgele kullanılması gereken bir rakam yerine sabit bir rakam kullanan ve bu sayede şifreleme anahtarlarının biraz matematik ve kripto bilgisi ile kolayca kırılmasını mümkün kılan Sony, bunun faturasını çok ağır ödeyecek gibi gözüküyor. Zira kırılan PS3 dosyalarından bir sürpriz çıktı: PSP şifreleme anahtarı!

EFnet IRC sunucusundaki #ps3dev kanalında konuşan PS3 geliştiricisi Mathieulh, PSP oyunlarını ve uygulamalarını şifrelemede kullanılan “Kirk ” anahtarını PS3’ün içinde bulduğunu bildirdi. Bu şifreyle birlikte PSP’de istediği uygulamayı çalıştırabileceğini bildiren Mathieulh anahtarı henüz paylaşmadıysa da başkalarının da bu anahtara kolayca ulaşabileceğini belirtelim. Bunun için  yapılması gereken sadece bir iki fare tıklaması, zira artık PS3 Firmware dosyalarını okumak saniyeler sürüyor.

Technopat Yorumu: Bu gelişme ile birlikte çok yakında 6.35 gibi sürümler için ISO Loader’ların mantar gibi türeyeceğini tahmin edebilirsiniz. Anlaşılan Sony bütün yumurtaları aynı sepete koymakla büyük bir hata etti. Bir başka nokta ise bu açığın da artık yeni güncellemeler ile kapatılmasının mümkün olmayacağı. Kısacası Sony, PlayStation 4’e kadar korsanların eline düşmüş durumda. Bir sonraki konsol için Geohot’tan yardım alması gerekebilir.