Anasayfa Haber NVIDIA GEFORCE 500M Serisi GPU’lar

NVIDIA GEFORCE 500M Serisi GPU’lar

NVIDIA  bugün, gelecek nesil Intel Core CPU’lara (Sandy Bridge) sahip dizüstü bilgisayarları güçlendirmek için tasarlanan GeForce® 500M serisi dizüstü bilgisayarı grafik işlem birimlerini (GPU’lar) duyurdu.

GeForce 500M GPU’ların, 2011 yılında sektörün en iyi dizüstü bilgisayarlarından bazılarını güçlendirmesi bekleniyor. GPU’lar, ortam açısından zengin HD, 3D, Web ve Oyun uygulamalarında sunduğu sınıfında öncü performansın yanında, NVIDIA Optimus™ teknolojisinin getirdiği geliştirilmiş pil ömrü sunmaktadır. NVIDIA Optimus teknolojisi, sadece gerektiğinde çalışması için GPU’yu açıp kapatarak ekstra uzun pil ömrüne olanak vermektedir.

Bugün duyurulan yeni GPU’lar şunlardır:

  • Performans kullanıcıları için: entegre grafiklerden dört kattan daha fazla performans ve rakiplere göre iki kat daha fazla DirectX11 performans ile GeForce GT 540M, GeForce GT 550M ve GeForce GT 555M
  • Mainstream kullanıcıları için: entegre grafiklere göre iki kattan daha fazla performans sunan GeForce GT 520M ve GeForce GT 525M

Yalnızca NVIDIA GPU’ları, sadece gerektiğinde çalışması için GPU’yu otomatik olarak açıp kapatarak ekstra uzun pil ömrüne olanak veren NVIDIA Optimus teknolojisini desteklemektedir. Bir yıldan daha az bir süre önce piyasaya çıkan NVIDIA Optimus teknolojisi, artık önde gelen OEM’ler tarafından %80 üzerinde 500M Serisi dizüstü bilgisayarda kullanım için tasarlanmaktadır.

NVIDIA dizüstü bilgisayarlar bölümü genel müdürü Rene Haas, “Optimus teknolojisi ile bir araya gelen GeForce GT 500M GPU’lar bugüne kadar oluşturulan en yetenekli bilgisayarlara olanak vermiştir” dedi. “Muhteşem bir GPU ile güçlü bir CPU’nun bir araya gelmesi, kullanıcılar için optimize edilmiş dizüstü bilgisayarı performansı sunmaktadır.”

Yalnızca NVIDIA GeForce 500M GPU’lar aşağıdaki olanakları sağlar:

  • NVIDIA 3D Vision™ teknoloji desteği, gözlerinizi yuvalarından fırlatacak 3D ortamlar için
  • DirectX 11 desteği, görsel açıdan en çarpıcı oyun deneyimleri için
  • PhysX™ fizik motoru desteği, gerçekçi fizik efektlerle oyun deneyimi için
  • CUDA™ mimarisi desteği, genel amaçlı GPU hesaplama uygulamaları için
  • NVIDIA Verde™ dizüstü bilgisayarı sürücüleri, sistem devamlılığı ve optimum performans için
  • NVIDIA 3DTV Play™ yazılımı için destek, PC’nizden bir 3D TV’ye 3D içerik sunmak için

Bu yıl CES’de Acer, Alienware, ASUS, Clevo, Dell, Fujitsu, Lenovo, Medion, MSI, Samsung, Sony, Toshiba ve diğerleri GeForce 500M tabanlı sistemlerini duyurdular ve bu sayı, önde gelen dizüstü bilgisayarı üreticilerinin GeForce 500M GPU’lar için aldığı tasarım ödüllerinin yalnızca küçük bir kısmını temsil etmektedir. GeForce 500M Serisi GPU’lar hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.nvidia.com adresini ziyaret edin.