Anasayfa Haber Samsung Yeni WB700 ile Geleceğe Yaklaşıyor

Samsung Yeni WB700 ile Geleceğe Yaklaşıyor

Tüketici elektroniğini lider isimlerinden Samsung Electronics, etkileyici 24X zum fonksiyonuyla hem yakın hem de uzak mesafelerde mükemmel sonuçlar veren ultra ince fotoğraf makinesi WB700’ü tüketicilerle buluşturdu.

Yeni modelde mükemmel sonuç veren uzaktan çekimler için 24 mm ultra geniş Schneider KREUZNACH lens ile 18X optik zum ve 1.3 Akıllı Zum’dan oluşan olağanüstü güçlü 24X zum fonksiyonu bulunuyor. WB700, yakın çekimlerde 16 Megapiksel CCD Sensörü sayesinde inanılmaz detaylı keskin ve net görüntüler elde edilmesini sağlıyor. WB700’ün lens ve zum fonksiyonlarının esnekliği ve makinenin 16MP özelliği sayesinde ile kullanıcılar geniş bir manzaranın da, uzaktaki dalgalı bir nehrin de resmini aynı düzeyde detaylı bir şekilde çekebiliyor.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy, yeni modelle ilgili yaptığı açıklamada, “Birçok müşterimiz bizi mevcut olan en iyi, en güncel teknolojilere sahip olmak için tercih ediyor. Bu nedenle de tüm yeniliklerimizi WB700’de biraraya getirerek hem ileri düzeydeki fotoğrafçılara, hem de yeni başlayanlara hitap ediyoruz. Herkesin hakim olabileceği profesyonel kalitede görüntülemeyi ve kullanım şeklini dengeli bir şekilde sunuyoruz. WB700’ün Optik Görüntü Sabitleyici’si ile Schneider KREUZNACH süper zumlu 16MP 24mm lensinin sunduğu mükemmeliyetçiliğin üzerine fotoğrafçılık deneyimine sürprizler ve keyif katan özellikler ekledik. Bu özellikler arasında yeni akıllı filtreler, akıllı lens efekti ve zum sesini ortadan kaldırma gibi özellikler yer alıyor” dedi.

Yüksek Kaliteli ve Eğlenceli Fotoğraf Çekimi

Başarılı WB600 ve WB650 modellerinin takipçisi olan WB700, ayrıca Samsung’un HD video teknolojisindeki en son yenilikleri de içeriyor; böylece kullanıcılar, hem yüksek kaliteli hareketli görüntüler hem de yüksek kaliteli durağan görüntüler elde edebiliyor.  WB700 ayrıca, tek bir tuşa dokunarak eğlenceli ve profesyonel sonuçlar veren “yumuşak odak”, “half-tone dot” ve “sinema” modları gibi sanatsal filtreler ile daha geleneksel sayılabilen “balık göz”, “minyatür” ve “çizim” modları içinde Akıllı Filtre 2.0’u da barındırıyor.

Zum Sesini Azaltma

Samsung ayrıca video içeriğinden zum sesini çıkarmak için de bir yenilik geliştirdi ve bu modelde kullandı. Video kameralarından farklı olarak, WB700 gibi uzun zumlama özellikleri olan fotoğraf makinelerini kullanan kullanıcılar, fotoğraf makinelerinin mekanik optik zumlarının ileri ve geri hareket ederken çıkardığı sesin rahatsız edici olduğunu ve çektikleri içeriği bozabildiğini belirtiyorlar. WB700 bu yorumları dikkate alarak, zum sesini aktif biçimde ortadan kaldıran ve HD videoları kesintisiz ve dış gürültülerden arınmış şekilde elde etmeye olanak sağlayan gelişmiş gürültü azaltma algoritmasını kullanıyor.

Teknik Özellikler

WB700
Görüntü Sensörü 1/2.33″ (yaklaşık 7.76mm) CCD,

16 Megapiksel, 14MP(etkin)

Zum Durağan Görüntü modu : 1.0X ~ 5.0X
Oynatma Modu : 1.0X ~ 13.5X (görüntü boyutuna bağlıdır)

Durağan Görüntü Modu:
– Süper çözünürlük: 1.0X~1.5X Optik Zum’un ardından
– Ekstra Yakınlaştırma: Kesintili Yakınlaştırma1.0X~2.0X (Ek zum özelliği devredeyken)
– Dijital Zum: 1.0X ~ 4.0X: Optik Zum (X18) –> Süper

Çözünürlük (X1.5) –> Ekstra Zum (X2)  ya da Dijital Zum (X4)
Oynatma Modu : 1.0X ~ 12.5X (görüntü boyutuna bağlı)

Lens Schneider-KREUZNACH f = 4.06 ~ 73.08mm (35mm filme eşdeğer : 24~432 mm)
Görüntü Sabitleme Çift Optik Görüntü Sabitleme ve Dijital Görüntü Sabitleme (Optik / Dijital Görüntü Sabitleme)
Boyutlar 99.5 x 59 x 21.7
Ek Özellikler
  • Ful Manuel Mod (A/S/M Desteği)
  • Video kayıt tuşu
  • Ham dosya formatı destekleme özelliği
  • Anynet + (CEC) + 20Pin Konektörlü HDMI Tipi D Yerleşik
  • Manuel Ayarlamalı Flaş (Zamanlama, Işıklandırma Düzeyi)
  • Smart  Auto- Akıllı Otomatik (Durağan/Hareketli)
  • Akıllı Filtre 2.0
  • Mükemmel Portre Sistemi
  • Yerleşik S/W (intellistudio) – F/W desteği
Satış Fiyatı $299.99
Satışa Sunulma Zamanı Nisan