Anasayfa Haber AMD’nin CEO’su Dirk Meyer görevinden ayrıldı

AMD’nin CEO’su Dirk Meyer görevinden ayrıldı

AMD’nin halkla ilişkiler ofisi, 49 yaşındaki Dirk Meyer’in yönetim kuruluyla vardığı karşılıklı anlaşma sonucunda görevinden ayrıldığını ve yerine geçici olarak Thomas Seifert’in getirildiğini açıkladı.

AMD’nin CEO Arama Komitesi de şirkete yeni bir lider bulmak amacıyla kolları sıvadı. Komitenin başkanı Bruce Claflin, ayrılan Meyer’in şirketin güç zamanlarında başa geçtiğini, Fusion APU’larının piyasaya sürülmesinde ve Intel’le varılan işbirliğinde büyük payı olduğunu belirtti. Hatırlanacağı gibi, haksız rekabet ve patent davalarından vazgeçmesi için Intel, AMD’ye 1,25 milyar dolar ödemeyi kabullenmişti. Bununla birlikte, yönetim kurulu yeni bir büyüme sürecine giren AMD’nin hedeflerine ulaşması için yeni bir lidere ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

2,5 yıl önce şirketin başına geçen Meyer, Intel’le mücadelesini neredeyse yitirmek üzere olan AMD’nin hisse senetlerinin neredeyse dört kat değer kazanmasını sağlamış ve şirketi düze çıkarmıştı. Özellikle netbook ve dizüstü işlemcileri piyasasında rakibi Intel’in açık ara gerisinden gelen AMD’nin şimdi izleyeceği yol merak konusu. Wall Street’te şaşkınlıkla karşılanan haber, AMD hisselerinin gözle görülür bir biçimde değer kaybetmesine yol açtı.