Anasayfa Oyun Fallout tutkunlarına müjde!

Fallout tutkunlarına müjde!

 1997’de piyasaya ilk çıkışından bu yana oyunseverler arasında bir kült oyun mertebesine erişen Fallout serisi, son bölümü olan New Vegas’ın yeni eklentileriyle zenginleşiyor.

 1950’lerin estetik anlayışını taşıyan bir gelecekte geçen ve Üçüncü Dünya Savaşı’nın ardından dünya düzeninin tekrar kurulması çabalarını anlatan Fallout, son iki oyunu olan Fallout 3 ve Fallout New Vegas ile akıl almaz satış rakamlarına erişti. Uzun yılların ardından 2008’de duyurulan Fallout 3, sadece bir hafta içinde 4,7 milyon adet satıldı ve yapımcı firma Bethesda’ya neredeyse 300 milyon dolar kazandırdı. 2010 sonbaharında piyasaya sürülen New Vegas’ın satış rakamları ise şu anda 5 milyondan fazla.

 Her iki oyun da DLC (indirilebilir içerik) adı verilen yeni bölümlerle geliştirilebiliyor. Bethesda’nın sahibi Zenimax kısa süre önce “Honest Hearts”, “Lonesome Road” ve “Old World Blues” isimlerini tescil ettirmek için başvuruda bulundu. Bu üç ismin, New Vegas’a eklenecek yeni bölümler olduğu sanılıyor. New Vegas için duyurulan ilk DLC, “Dead Money” adıyla Aralık ayında Fallout tutkunlarıyla buluşmuştu.