Anasayfa Oyun Duke Nukem Nihayet!

Duke Nukem Nihayet!

Koca bir nesil, Duke Nukem Forever’ı beklerken yaşlandı. Dünyayı işgale kalkışan uzaylıların canına okuyan Duke Nukem’in yeni bölümü tam 14 yıl gecikmeyle geliyor. Verilen tarih 3 Mayıs 2011.

Bilgisayar oyunu tarihinin en büyük fiyaskolarından biri sona mı eriyor?  Hayata 2B grafikli bir platform oyunu olarak başlayan Duke Nukem, 3D versiyonuyla PC dünyasının altını üstüne getirmişti. Ardından, Duke Nukem 3D’nin devam bölümü niteliğindeki Duke Nukem Forever duyurulmuştu. Duyuru gerçekleştiğinde yıl 1997 idi.

1997’den bu yana hemen her yıl oyunla ilgili “bu yıl çıkıyor” açıklamaları yapıldı, tarihler verildi, oyunun hakları defalarca şirket değiştirdi, oyun motoru yeniden yazıldı. Duke Nukem Forever’ı bekleyenlerin ağzına ise her iki üç yılda bir yenisi ortaya çıkan kısacık fragmanlarla bir parmak bal çalındı. Her duyuruyu, bir erteleme haberi takip etti ve “Duke Nukem Forever çıkıyor” konulu e-postalar her 1 Nisan’da internette dolaşıp durdu.

Yılların ardından Duke Nukem Forever sitesi bir kez daha yenilenmiş, yepyeni bir oyun içi tanıtım videosu eklenmiş ve 3 Mayıs 2011 tarihi verilmiş durumda. Şurası kesin: Duke Nukem 3D başında saatler harcayan gençlerin birçoğu şu anda orta yaşlı insanlar ve beklentileri 14 yıl boyunca öyle yükseldi ki, Duke Nukem Forever’ın bu beklentileri karşılaması için çok ama çok iyi olması gerekiyor.