Anasayfa Haber MSI da hatalı Sandy Bridge’leri geri çağırıyor

MSI da hatalı Sandy Bridge’leri geri çağırıyor

31 Ocak 2011 tarihi itibari ile Intel, yeni nesil Intel 6 serisi yongasetlerinde bir tasarım hatası tespit ettiklerini MSI’a bildirdi. Intel tarafından MSI’a aktarılan bilgiye göre Intel 6 serisi yongasetlerini kullanan ürünlerde SATA yuvalarının performansı yaklaşık 3 senelik bir süre içerisinde azalabiliyor. Dünya’nın lider anakart ve ekran kartı üreticilerinden biri olarak ürün kalitemize ve müşteri memnuniyetimize büyük önem veriyoruz. Bu yüzden Intel’in ürettiği hatalı yongasetlerinden kaynaklanan bu sorun karşısında hemen harekete geçtik ve distribütörlerimiz ve bayilerimize olan tüm yüklemeleri durdurduk. Hali hazırda etkilenmiş olabilecek üretim partilerini araştırıyoruz. Buna ek olarak sorun çözülene kadar bayilerimizden son kullanıcıya yapacakları tüm Intel 6 serisi MSI ürünlerinin satışını durdurmalarını istedik.

Intel’in konu hakkındaki resmi duyurusu1:

“Devam eden kalite teminatının bir parçası olarak Intel Corporation, yeni piyasaya sürülen, Cougar Point kodadlı Intel® 6 Serisi yongasetinde bir tasarım hatası bulmuş ve silikonda düzeltmeye gitmiştir. Bazı durumlara yongasetinin içindeki Serial-ATA (SATA) yuvaları zamanla bozularak SATA bağlantılı sabitdiski, DVD-sürücüsü gibi cihazların performansını ve çalışmasını etkileyebilmektedir”

“Sorundan etkilenmiş olabilecek yongasetlerini satın alan bilgisayar üreticileri ve Intel müşterileri için Intel etkilenmiş yongasetlerinin iadesi konusunda OEM iş ortakları ile beraber çalışacaktır. Intel, gerekli olan anakart ve sistemlerde modifikasyon veya değişim için destek vermeyi planlamaktadır.”

Güncelleme: 2 Şubat 2011, Avrupadaki müşteriler için servis bilgisi

Pazardaki ürünler

31 Ocak itibari ile MSI tüm distribütörlerini, toptancıları ve bayileri Intel 6 serisi yongasetli MSI ürünlerini satmayı durdurmaları konusunda bilgilendirdi ve müşterilere giden tüm sevkiyatı durdurdu. Buna karşın 31 Ocak tarihinden sonra bahsi geçen Intel 6 serisi yongasetli ürün alan müşterilerimize de MSI’ın kalite ve hizmet anlayışı çerçevesinde tam destek vereceğiz. Kullanıcılarımız konu ile ilgili olarak Nasıl Destek Alırım bölümümüzü ziyaret edebilir.

MSI olarak pazardaki mevcut tüm stoğu toplamak için prosedürleri başlattık. Toptancılar ve bayiler Intel 6 serisi ürünlerini satın aldıkları noktalara (distribütörlere) iade edebilirler. Satın alma noktaları daha sonra bu ürünleri MSI dağıtım merkezlerine göndereceklerdir. Bayiler, toptancılar ve MSI distribütörleri prosedür konusundaki tüm soruları ile ilgili olarak yerel MSI satış temsilcileri ile temasa geçebilirler.

Etkilenen modeller:

Şu an için Türkiye pazarında sadece sınırlı sayıda Intel 6 serisi yongasetli ürünler bulunmaktadır. Bu Ürünleri aşağıdaki listeye bakarak belirleyebilirsiniz.

MSI Anakartlar (Intel© P67)

  • P67A-GD65
  • P67A-GD55
  • P67A-C45

MSI Anakartlar (Intel© H67)

  • H67MA-E45

Nasıl destek alabilirsiniz?

MSI olarak her zaman kalitesinden şüphe etmeyeceğiniz bir MSI ürününe sahip olmanızı isteriz. MSI, Intel’den kaynaklanan bu problemin çözümünde 25 senelik üstün kalite ve müşteri memnuniyeti anlayışı çerçevesinde tüm sorumluluğu üstüne alacaktır. Türkiye’de tasarım, kalite, performans ve özellikler alanında P67A-GD65 ile en çok ödül alan anakart markası olarak MSI, kullanıcılarına satış sonrası destek anlamında da birinciliği hedeflemektedir. Bu yüzden satın aldığınız Intel 6 serisi MSI ürünleri için iki seçenek sunuyoruz;

Ürün değişimi

Eğer şu an için MSI ürününüzden memnunsanız ve beklemek isterseniz Intel 6 serisi tabanlı ürününüzü, mevcut SATA2 yuvası problemleri olmayan Intel 6 serisi B3 revizyonlu yepyeni bir MSI ürünüyle değiştirebiliriz. Eğer Intel 6 serisi yongasetli anakartınız varsa, kısa süreli bir çözüm olarak, depolama cihazlarınızı güvenli SATA3 yuvalarına takabilirsiniz. Adım adım talimatlar için lütfen sayfanın sonuna bakın veya buraya tıklayın.

Değişim yapılan ürün, aldığınız MSI ürünü eskisiyle benzer ya da daha iyi özellilere sahip olacaktır. Bu yeni MSI ürünleri Nisan ayında hazır olacaklar. Bu da kullanıcıların çok kısa bir süre içerisinde yepyeni bir anakarta kavuşacakları anlamına geliyor. Bu prosedür ile ilgili detayları Şubat ayı içinde açıklayacağız.

Ürün iadesi

Eğer mevcut Intel 6 serisi yongasetli MSI ürününüzden memnun değilseniz MSI, ürünü satın aldığınız noktaya iade ederek para iadesi almanıza da imkan tanıyor. Lütfen kişisel bilgilerinizi yedeklemeyi unutmayınız.

Haberler ve güncellemeler

MSI kendini kaliteye adamıştır. En son güncellemeleri ve Avrupa servis merkezi adreslerini msi.eu/intel-6-series-chipset-issue/ internet sayfasından öğrenebilirsiniz.