Anasayfa Haber Samsung ST95 ve ST65

Samsung ST95 ve ST65

Tüketici elektroniğinin lider isimlerinden Samsung, ultra ince tasarıma sahip fotoğraf makinesi serisine, stil ve fonksiyonelliğin mükemmel dengesini kuran ST95 ve ST65 modellerini ekledi. Bu yeni modeller ile Samsung, yüksek performanslı, moda çizgilere sahip, taşınabilir ve aynı zamanda da içerdiği yüksek kaliteli bir dizi özellikle harika fotoğrafların çekilmesini garanti eden modeller sunmaya devam ediyor.

Samsung ST95 ve ST65, ultra ince hatlı tasarımının içinde etkileyici performans özellikleri barındırıyor. Sadece 17 mm boyundaki ST95 ve ST65’i her zaman yanınızda taşıyabilecek ve mükemmel kareleri kaçırmayacaksınız. ST95, gümüş, indigo mavisi, siyah, pembe, mor ve turuncu renklerde sunulurken ST65 de gümüş, indigo mavisi, zümrüt yeşili ve domates kırmızısı renklerde sunuluyor.

ST 95’in 26 mm geniş açılı lensi ve ST65’in 27 mm geniş açılı lensi ve 5X optik zum özelliği, kullanıcıların tek bir fotoğraf karesi içinde her bir detayı yakalayabilmelerini sağlarken daha derin bir perspektif de sunuyor. 14 megapiksel yüksek çözünürlüklü sensörler, her tür ortamda net, canlı ve detaylı görüntüler elde edilmesini sağlıyor. Akıllı Otomatik sistem, 16 farklı çekim modundan (ST65’te 15 mod) en uygun modu otomatik olarak seçiyor ve en mükemmel kareyi yakalıyor.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy, yeni modelle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yeni iki model, Samsung olarak müşterilerimizin stil ve tasarıma yönelik gereksinimlerini yüksek performanslı özelliklerle dengeli bir biçimde karşıladığımızın kanıtı. Tüketicilerimizin kompakt ve şık tasarımlara olan ilgisinin farkındayız ve bu doğrultuda onların isteklerini ince hatlara sahip gövde içinde gelişmiş optik performans sunan modellerle karşılıyoruz. Bu yeni tasarımlar, tüketicilerin en üstün fotoğraf deneyimini yaşamak için ihtiyaç duyduğu gereksinimleri ve kolay kullanım özellikleri gözönüne alınarak geliştirildi” dedi.

Gelişmiş Smart Touch 3.0 Kullanıcı Arayüzü ile HD Film Kayıt Özelliği

Her iki modelde de 720p HD Film çekim özelliği yer alıyor. ST95 ayrıca H.264 codec formatını da destekliyor ve MPEG-4 ya da MJPEG formatlarını destekleyen klasik modellere kıyasla 2-4 kat daha uzun süreki kayıt yapılmasını mümkün kılıyor. ST95 modeli ayrıca 3.0 inç boyunda, çok amaçlı dokunmatik LCD ekranla çalışan yeni Smart Touch 3.0 Kullanıcı Arayüzü ile kullanıcıyla etkileşimde yeni seviyelere ulaşıyor. Bu arayüz sayesinde kullanıcılar, yaratıcı anları yakalamalarına yardımcı olacak kilit özelliklere aynı bir akıllı cep telefonundaki kadar kolayca erişip bu özellikleri yönetebiliyor ve kullanabiliyor.

Kullanımı kolay akıllı özellikler ve teknolojiler

Yüksek performans standartlarını sağlamak için ST serisinde Akıllı Filtre ve Akıllı Albüm fonksiyonları da yer alıyor. Akıllı Filtre özelliği hem fotoğraflara hem de videolara yüksek performans ve sanatsal özellikler katıyor. Minyatür efekti, kompozisyon kontrastı, parlaklığı azaltma, balık göz filtresi gibi ayarlar görüntüleri havalı, özgün ve stil yansıtan hale getiriyor. Akıllı Albüm özelliği de fotoğrafları otomatik olarak tür, tarih ve hatta yüz tanıma özelliği aracılığıyla kişilere göre düzenliyor.

Samsung ST95 ve ST65, Türkiye’de ilk çeyrekte satışa sunulacak.

Teknik Özellikler

ST95 ST65
Görüntü Sensörü 16M 1/2.3” 14M 1/2.3”

Lens

26mm Genişliğinde

5X  zum Lens

27mm Genişliğinde

5X zum Lens

Boyutlar

91.9X53.1X17.0mm 92.4×55.6×17.0mm
Ek Özellikler 3.0” W TSP

Smart Touch 3.0

Akıllı Otomatik Çekim 2.0

Akıllı Filtre 2.0

HD Film

Dahili PC S/W

Yüksek Hassasiyet 3200

Akıllı Otomatik

Akıllı Filtre

Akıllı Albüm

HD Film