Anasayfa Makale ISO dosyalarını sürücülere yerleştirme

ISO dosyalarını sürücülere yerleştirme

Sanal Sürücü: Slysoft’un bu aracı sayesinde bilgisayarınızda sanal sürücüler oluşturabilirsiniz.
Sanal Sürücü: Slysoft’un bu aracı sayesinde bilgisayarınızda sanal sürücüler oluşturabilirsiniz.

ISO dosyaları CD’lerin birebir kopyasıdır. Örneğin Linux dağıtımları internet üzerinden bu biçimde indirilmeye sunuluyor. Sanal bir Linux PC oluşturmak için CD yazmak yerine ISO dosyasını sürücüye yerleştirerek zamandan tasarruf edebilirsiniz.

İpucu: ISO dosyalarını sürücüye yerleştirme işlemi ücretsiz bir SlySoft  aracıyla gerçekleştirilebiliyor. Daemon Tools ile bu işlem daha rahat olsa da yazılımın ücretsiz sürümü maalesef sisteminize bir reklam aracı yerleştiriyor.  Bahsettiğimiz SlySoft aracını ise bu adresten indirebilirsiniz:

http://www.slysoft.com/en/download.html

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra programı çalıştırın ve kurun

Kurulum: İndrdiğiniz kurulum dosyasına çift tıklayın ve kuruluma başlayın. “I Agree” dedikten sonra program ile ilişkilendirmek istediğiniz dosya türlerini seçin. Next ve Install diyerek kurulumu başlatın. Sürücü yüklemesi ekranı geldiğinde yüklemeyi kabul edin. Yükleme bitince Close butonu ile pencereyi kapatabilirsiniz.

ISO Dosyasını yerleştirme:

Virtual CloneDrive‘ı kurdunuz, şimdi elinizdeki bir ISO dosyasını sürücüye yerleştirmek istiyorsunuz. Artık tek yapmanız gereken herhangi bir ISO, IMG, NRG veya benzeri ISO dosyasına sağ tıklayıp “Yükle (Virtual CloneDrive F:)” seçeneğine tıklamak. Artık ISO dosyanıza Başlat > Bilgisayar yolundaki ilgili sürücü harfinden ulaşabilirsiniz.