Anasayfa Haber İdefix ve Samsung’dan büyük işbirliği!

İdefix ve Samsung’dan büyük işbirliği!

2010 yılı içinde İdefix tarafından altyapı çalışmaları tamamlanıp kullanıma hazır hale getirilen Kitaplık uygulaması, en başarılı yerel aplikasyonlardan biri olarak Samsung cihazlarında yerini alıyor!

Yurtdışında yakaladığı yükseliş trendini Türkiye’de de sürdüren e-kitap, İdefix ve Samsung işbirliği ile günlük hayatımızın bir parçası haline gelecek!

Türkiye’nin Kütüphanesi İdefix ile Samsung’da!

Türkiye’nin en büyük online kitapçısı İdefix.com’un Türkiye’de e-kitap okuyucu sayısını hızla milyonlara ulaştıracak yeni e-kitap uygulaması “İdefix Kitaplık”, kitapseverlerin sanal ortamdaki hayatlarını kolaylaştıran en önemli aplikasyon olma özelliği taşıyor. Kitap okuma alışkanlıkları göz önünde bulundurularak dizayn edilen uygulamada, yazı büyüklüğünü ayarlama, kaldığınız yeri işaretleme gibi birçok kolaylık mevcut. Bu gibi özellikleriyle, “İdefix Kitaplık”, Samsung kullanıcılarının en büyük dostu olmaya aday.

İdefix’ten satın aldığınız tüm e-kitapları farklı bir güvence ile sınırsız kullanıma sunan “Kitaplık”, uygulamanın yüklü olduğu cihazın kaybolması veya e-kitapların yanlışlıkla silinmesi gibi durumlarda, e-kitapları yeniden almamızı gerektirmiyor. Çünkü, İdefix’in sisteminde her kullanıcının bir ID bilgisi bulunuyor ve bu bilgilerle sisteme giriş yaptığınızda adınıza kayıtlı tüm kitapları görmeniz mümkün hale geliyor.

Uzun soluklu bir ortaklık doğuyor

Online yayın ve teknoloji dünyasının büyük isimlerini yan yana getiren bu projeyi, İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan şu sözlerle anlatıyor: “Yaklaşık bir yıl önce İdefix‘in e-kitap platformunu hizmete açmasıyla ülkemizde de başlamış olan dijital yayıncılık artık yeni bir aşamaya geçmektedir. Samsung gibi yenilikçi bir teknoloji markası ile İdefix gibi yenilikçi bir içerik sağlayıcının işbirliği sayesinde, yüz binlerce tablet bilgisayar ve akıllı mobil cihaz kullanıcısına, dijital yayıncılarımızın e-kitaplarını ulaştırabiliyor olacağız. İdefix’in geride bıraktığımız bir yıllık e-kitap deneyiminde, bu tür cihazlar yoluyla e-kitap okuru olanların %75 oranında yeni müşterilerden oluştuğunu gözlemledik. Bu da teknoloji üzerinden yepyeni bir okur profilinin gündeme geldiğini göstermektedir. Sevdikleri yazarların popüler kitaplarına yeni cihazlarından erişmek isteyecek olan bu yeni müşteri kitlesi, önümüzdeki dönemde yayıncılık sektörümüze ciddi bir talep yaratacaktır. Samsung ile işbirliğimiz çerçevesinde yeni teknoloji platformlarında e-kitap okurlarına yepyeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”

Samsung Türkiye olarak işbirliğine ilişkin memnuniyetlerini dile getiren Cep Telefonları Pazarlama Müdürü Cem Sezer, “Kendi sektörlerinin iki lider kuruluşunun bu iş ortaklığı, cep telefonu kullanan kitapseverleri çok memnun edecek. Türkiye’de ilk defa bir cep telefonu firması Android sisteminde e-kitap ile böyle bir işbirliğine imza atıyor. Dolayısıyla bu ilki yaşatan isim olarak çok gururluyuz. Bundan sonra da kullanıcılarımıza sektörün öncü firması ünvanına yakışır kampanyalar sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek başka sürprizlerin de olacağının sinyalini verdi.

İdefix – Samsung ortaklığı Haliç Kongre Merkezi’nde!

28 Mart 2011 Pazartesi günü başlayacak Samsung Forum 2011 etkinliği, Haliç Kongre Merkezi’nde dört gün boyunca katılımcıları ağırlayacak.  Samsung tarafından, içerisinde küçük bir fuar alanı kurulan forumun, “Smart Zone” ismi verilen alanında, cihazlara yüklenen “İdefix Kitaplık” uygulaması test edilebilir olacak. Samsung Electronics’in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerden değerli katılımcıların konuk olacağı forumda, Samsung cihazlarında yer alan ‘Kitaplık’ uygulamasının da lansmanı yapılacak.