Anasayfa Haber Samsung’un 2011 Blu-ray serisi; 3D Playback, One Foot Bağlanabilirlik, Sabit 802.11n Wi-Fi...

Samsung’un 2011 Blu-ray serisi; 3D Playback, One Foot Bağlanabilirlik, Sabit 802.11n Wi-Fi özelliklerine ve şık tasarımlara sahip.

BD Oynatıcı Serisi (D7500, D6500, D5500)

İstanbul 28 Mart 2011 Geliştirdiği yenilikler çeşitli ödüllere değer görülen tüketici elektroniğinin lideri Samsung’un 3D Blu-ray oynatıcı serisi – BD-D7500, BD-D6500 ve BD-D5500 – tüketicilerin yaşam tarzlarına ilişkin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla bir dizi yeni özelliği bünyesinde barındırıyor. Samsung Smart Hub, entegre 802.11n kablosuz ve Akıllı Blu-ray özellikleri sayesinde bütün ürünlerde mevcut. D7500 modelinde şu özellikler bulunuyor;

  • BD-D7500: Filmlerin, resimlerin ve akıtmalı video yayınlarının kalitesini 3D olarak bir üst seviyeye çıkaran Samsung’un olağanüstü ve yenilikçi system-on-chip (SoC) özelliğine sahip dünyanın en ince 3D Blu-Ray disk çaları
  • BD-D6500: Sabit Wi-Fi ve 3D’li Blu-ray
  • BD-D5500: Çok cazip bir fiyat avantajıyla yüksek performanslı 3D Blu-ray

Yeni modeller, Samsung’un 3S koseptindeki (Symmetric [simetrik], Slim [ince] ve Slot-in) tasarım felsefesini özetler nitelikte ve tasarımıyla bütün evlere zarafet kazandıracak.  Samsung yetkilileri 3S’yi şu şekilde açıklıyor:

Simetrik: Bütün birimler simetrik ürünler olarak tasarlanıyor kullanım kolaylığını en yüksek seviyeye çıkarmak için ana fonksiyonların hepsi cihazın ortasına yerleştiriliyor.

Slot-in: Bu yöntem sayesinde medya disklerinin yüklenmesi için herhangi bir hareketli parçanın olmayışı, birimin daha sessiz çalışmasını sağlıyor ve yükleme tablasına sahip diğer cihazlardan daha yüksek etkinliğe sahip olmasına yol açıyor (BD-D5500 modeli hariç).

Slim (İnce) : Bütün modeller ince ve Samsung televizyonlarını tamamlayacak şekilde tasarlanmış. Samsung’un birinci sınıf Blu-ray ürün serisi, insanların tutkularını dile getiren içeriklere ulaşmasını ve paylaşmasını daha da kolaylaştıran gelişmiş Smart Blu-ray özelliklere —“Your Video, “Search All” ve Samsung uygulamalarını içeren AllShare ve Smart Hub özelliklerine–de sahip bulunuyor,

Bu ürün serisinin tamamı, Samsung’un kablosuz yönlendiricisiyle bağlantılı olarak kullanılabilen Samsung’un patentli One Foot Connection özelliğine de sahip. Yönlendiricinin ilk kurulumunda kullanıcıların bağlantı sağlayabilmek için tek yapmaları gereken şey Blue-ray’i ve diğer uyumlu cihazları yönlendiricilerinin bir adım (foot) yakınına koymak; cihazlar bu ilk kurulumun ardından evin neresine götürülürse götürülsün bağlantı devam ediyor.

BD-D7500

Dünyanın en ince Blu-ray disk oynatıcısı olarak, yerden tasarruf sağlayan ve duvara monte edilebilen Samsung BD-D7500, sektörün lider özelliklerini resim kalitesinden herhangi bir ödün vermeden 23 milimetrelik genişliğin içine sığdırıyor. Samsung Hyper Real Engine ile  çalışan BD-D7500’e, video resim kalitesini arttıran en ileri algoritmalar ve yüksek çözünürlüklü codecs’ler yüklü bulunuyor. Hyper Real Motor, akıtmalı içerik dahil olmak üzere her türlü içeriğin kalitesini yüksek çözünürlüğe sahip olacak şekilde artırarak müşterilerin HDTV’lerinde en iyi görüntü ve performansı yakalamasını sağlıyor.

Bunlara ek olarak, BD-D7500 kablo karmaşası olmadan diğer cihazlara da kolayca bağlanabiliyor. DLNA-sertifikalı oynatıcı, cihazlara BD-D7500 aracılığıyla da erişilmesini ve kontrol edilmesini mümkün kılan Samsung’un patentli One Foot Connection özelliği de dahil olmak üzere yeni bağlantı yöntemleri içeriyor. Birimin bünyesinde yer alan sabit LAN ve Akıllı Blu-ray özelliklerinin birleşmesi BD-D7500’ün gerçekten de sınırsız oynatma seçeneklerine sahip olmasını sağlıyor.

BD-D7500 aynı zamanda tasarım ödüllü bir oynatıcı. CES 2011’de En iyi Tasarım İnovasyonu ve Mühendislik Ödülü’nü (CES 2011 Best of Innovations Design and Engineering Award) kazandı.

BD-D6500

Samsung BD-D6500, Ful HD 3D oynatma özelliğine, 1080p görüntü ve ses kalitesi, sabit Wi-Fi ve dokunmatik sensor kontrolüne sahip yeni Blu-Ray oynatıcılarından birisi. Aynı zamanda da DLNA-uyumlu; yani tüketiciler kişisel müziklerinin, fotoğraflarının ve videolarının aktarımını bağlı bir bilgisayardan da yapabiliyorlar.

Samsung, Samsung televizyonlarıyla bütünleşebilmeleri için yeni 3S (Symmetric [simetrik], Slim [ince] ve Slot-in) tasarım konseptini D6500 ve yeni oynatıcılarına da ekledi.

AllShare ve Smart Hub gibi akıllı Blu-ray özellikleri sayesinde tüketiciler içeriklerine kolayca erişebiliyor ve paylaşabiliyorlar. Smart Hub’ın bir parçası olan Samsung Apps, YouTube ve yerel içerik seçenekleri gibi geniş bir yelpazede yer alan streaming-medya hizmetlerine de erişimini mümkün kılıyor. Smart Hub aynı zamanda, streaming-media üzerinde içerik bulabilmenizi sağlayan bir yeni bir birleşik arama özelliği olan “Search-All” ve izlenme tarihine dayalı olarak, izleme tavsiyelerinde bulunan bir özellik olan “Your Video” özelliklerine de sahip bulunuyor.

BD-D5500

BD-D5500, gelişmiş internete erişimli özellikleri cazip bir fiyatla sunan yüksek performanslı bir Blue-ray oynatıcı arayan tüketiciler için tasarlanmış bir ürün. Ful HD 3D sabit oynatıcısı ve kablosuz LAN-hazır bağlantısı üzerinden yeni Samsung Smart Hub’a erişimiyle, BD-D5500 içeriğe erişim ve paylaşımı basitleştiriyor. BD-D5500 Oynatıcı, yüksek kaliteli ses ve video oynatmanızı garanti etmek için, Dolby 7.1-kanalı ve DTS 5.1 kanalını destekleme özelliğine de sahip ve üzerinde bir HDMI ve iki USB bağlantı girişi bulunuyor.

Ürün Spesifikasyonu

D6500 D7500 D5500
BD BD BD
3D + Smart Hub 3D + Smart Hub 3D + Smart Hub
Slot-in / VFD / Touch Pad Slot-in / VFD / Touch Pad Tray / VFD / Touch Pad
  3D convertor (2D->3D)  
  Hyper Real Engine  
  Dahili Veri Depolama

(Dahili Hafıza /1GB)

 
Kamlosuz LAN Dahili Kablosuz LAN Dahili Kablosuz LAN Ready
AllShare AllShare AllShare
430 x 33 x 256 (U*Y*G mm) 380 x 23 x 158 (U*Y*G mm)

Dünyanın en incesi

430 x 39 x 210 (U*Y*G mm)