Anasayfa Haber Samsung Apps’den indirilen uygulamalar 100 Milyon’u buldu

Samsung Apps’den indirilen uygulamalar 100 Milyon’u buldu

Mobil uygulama platformu bu önemli seviyeye sadece 10 ayda ulaştı

İstanbul, 28 Mart 2011 – Samsung Electronics Co, Ltd. Mobil ve TV uygulamaları mağazası olan Samsung Apps’ten yapılan uygulama indirmelerinin sayısının, servisin Samsung Wave (GT-S8500) akıllı telefon modeliyle birlikte Haziran 2010’dan bu yana 100 milyona ulaştığını bildirdi.

Samsung Apps, kurulduğundan beri büyük bir hızla büyüyerek ilk üç ayında 10 milyon indirme sayısına ulaştı. Sonrasında sadece 10 ay sonra, Mart ayında 100 milyon indirme sayısına ulaştı. Şu anda mağazadan 13.000 çeşit uygulama indirilebiliyor ve bu rakamla Samsung Apps ilk gününden beri altı katı indirme oranına ulaşmış bulunuyor.

Plaftormdan en fazla indirilen uygulamalar arasında Magic Torch, Need for Speed™ Shift ve Asphalt 5 yer alıyor.  London Traffic and Ndrive France – gibi ulaştırma ve navigasyonla ilgili uygulamalar da indirme işlemleri arasında popüler bir yere sahip. En popüler uygulamalara bakıldığında kültürel özelliklerin de indirilen uygulama oranlarına yansıdığı görülüyor; Fransa’da en çok yemek tarifleri ve şarap uygulamaları popüler, Almanlar futbolla ilgili uygulamaları seviyor, İtalyanlar ise filmler hakkında bilgi veren uygulamaların hayranı.

Samsung Apps şu anda dünyanın her yerindeki 120 ülkede kullanılabiliyor ve birçok ülke mağazada bulunan içerikten yararlanıyor. Fransa en yüksek indirme sayısına sahip ve ardından Almanya ve İspanya geliyor. Bu üç ülke mağazadan yapılan toplam indirme sayısının yüzde 40’ını oluşturuyor.

Samsung  Apps, özel olarak Samsung akıllı telefonlarlar için tasarlanmış çok zengin bir oyun, haber, referans, sosyal ağ ve navigasyon uygulamaları birikimine sahip. Yerel özelliklere gore düzenlenen uygulamalar konuyla ilgili bölgesel bilgileri kullanarak kullanıcılara daha kullanışlı ve uygun hizmet sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda küresel içerikli uygulamaları da mağazada bulmak mümkün. Samsung Apps kullanıcıları favori uygulamaları hakkındaki bilgilerini SNS kanalı, Facebook veya Twitter üzerinden kolaylıkla paylaşabiliyorlar.

Samsung Electronics Medya Çözümleri Merkezi Kıdemli Başkan Yardımcısı Kang-Hyun Kwon, “Samsung Apps’in 2011’de hızlı bir büyüme göstereceğini düşünüyoruz özellikle yakında satışa sunacağımız bada cihazları serisi de buna olumlu etkide bulunacaktır” dedi ve ekledi: “Hizmetlerimizi sürekli bir şekilde geliştirerek ve en kaliteli uygulamaları seçerek Samsung akıllı telefonları için optimum uygulama hizmetleri sunmayı sürdüreceğiz.”

http://www.samsungapps.com