Anasayfa Haber Samsung’un yeni Harici Blu-Ray Combo Sürücüsü ile 3D Deneyimini Yaşayın

Samsung’un yeni Harici Blu-Ray Combo Sürücüsü ile 3D Deneyimini Yaşayın

Tüketici elektroniği alanında dünyanın önde gelen markalarından biri olan Samsung Electronics,  yeni, ince yapılı, harici 3D Blu-ray combo sürücüsü SE-406A optik disk sürücüsünü pazara sunduğunu duyurdu.

Zarif ve şık tasarımlı, parmak izi tutmayan yüzeye sahip SE-406A, PC’lere 3D özellikli Blu-Ray ekliyor. Yeni sürücü PC’lerin 3D’ye ve Blu-Ray içeriğe uyumlu olup olmadığını test etmek için CyberLİnk True Theater yazılımını da içeriyor. Ayrıca 2D DVD formatındaki filmleri, heyecan verici 3D deneyime dönüştürebilme özelliğine de sahip olan SE-406A, Blu-Ray diskleri de okuyabiliyor. Bu özelliğinin yanı sıra ise CD/DVD formatındaki diskleri hem okuyor, hem de yazabiliyor.

Samsung Electronics Türkiye BT Ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep, ODD sürücü SE-406A ile ilgili olarak “Kolay taşınabilirlik için kompak bir yapıya sahip olan yeni harici 3D Blu-ray ODD, farklı priz çeşitlerinin getirdiği gereklilikleri ortadan kaldırmak için USB portuna takılarak çalışıyor. Bu şekilde önceki modellere göre çok dah hızlı veri yükleme yapabiliyor ve video, ses ve fotoğraf dosyalarına çok hızlı erişimi mümkün kılıyor. Çevre dostu özelliklere sahip bir ürün olan bu sürücü, düşük enerji tüketimi sunuyor ve kurşunsuz lehimleme teknolojisi ile üretiliyor. Bu özellikleri de ürünü tehlikeli malzemelerin kullanımını kısıtlayan uluslararası çevre yürütümeliklerine uyumlu yapıyor.” dedi.

SE-406A sürücü, Win7 ve Mac OS de dahil tüm önemli işletim sistemleri ile uyumlu çalışabilecek şekilde tasarlandı. Ayrıca sürücüde veri transferi hızını aşan yazdırma hızından doğabilecek hataların önüne geçmek ve çoklu görevlerin gerçekleştirilmesi için Buffer Under Run (tampon bellek) teknolojisi de bulunuyor.

Harici sürücü, 6X BD-R, 4X BD-R çift katman, 24X CD-ROM, 24X CD-RW, 8X DVD±R kayıt, 8X DVD-RAM kayıt, 6X DVD+R çift katmanlı kayıt, 6X DVD-R çift katmanlı kayıt, 8X DVD+RW kayıt ve 6X DVD-RW kayıt gibi farklı veri ortamlarında farklı hızlar sunuyor.

Se-406A 139$+KDV tavsiye edilen satış fiyatı ile Nisan ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunuluyor.