Anasayfa Haber Playbox Android’e Geçiyor, NVIDIA Tegra ile Süper Telefonlar ve Tabletler için Oyunlara...

Playbox Android’e Geçiyor, NVIDIA Tegra ile Süper Telefonlar ve Tabletler için Oyunlara Odaklanıyor

Playbox bugün, NVIDIA® TegraTM ile güçlendirilen süper telefonlar ve tabletler için oyun geliştirme üzerinde odaklanan yeni bir ekip ile Android pazarına girdiğini duyurdu. Şirket ayrıca, Digital Reality lisansı altındaki başarılı PlayStation 3 ve Xbox 360 oyunu Bang Bang Racing’in Tegra ile optimize edilmiş bir versiyonunu duyurdu.

Merkezi Liverpool’da olan Playbox şirketi, kurulduğu 2005 yılından bugüne kadar, geleneksel konsol oyunları ve elde taşınır cihazlarda oynanan oyunlar üzerinde yoğunlaşmıştır. Çok yakın bir zamanda Digital Reality için geliştirdiği Bang Bang Racing oyununu tamamladı. Playbox şimdi de, Tegra ile güçlendirilen cihazlar için Bang Bang Racing gibi oyunlar üzerinde yoğunlaşarak uzmanlık ve deneyimini Android alanına kaydırıyor.

Bang Bang Racing etkileyici görseller ve yarışa hazır spor arabaların bulunduğu eğlenceli ve aksiyon dolu bir yarış oyunudur. Bang Bang Racing, bu keyifli görünümün arkasında gerçek bir yarış oyununun heyecanını yaşatmaktadır. Tegra ile optimize edilen versiyonu, Tegra ile güçlendirilen cihazlar için tasarlanan ve optimize edilen bir ev konsol yarış deneyimi sunmaktadır ve NVIDIA PhysX teknolojisini kullanmaktadır. Gerçek zamanlı fizik, beceri ve kontrole olanak vererek kullanıcıların yarış alanında müthiş bir keyifle ilerlemelerini sağlamaktadır. Oyun aynı zamanda, oyuncuların arabanın izleyeceği bir yarış hattı çiziyormuş gibi arabanın gitmesini istedikleri yeri göstermelerine olanak veren benzersiz bir kontrol sistemine sahiptir.

Bang Bang Racing yakında, Tegra ile güçlendirilen süper telefonlar veya tabletler için en zengin oyunlara en kısa yoldan erişim sunan Android Market üzerindeki ücretsiz Tegra Zone uygulamasından temin edilebilecek.

Playbox Yönetim Müdürü Gary Nichols, “Android cihazların satışındaki büyük artışı gördükten ve Tegra ile ilgili NVIDIA ile yaptığımız ilk görüşmelerden sonra, bu pazarda patlama yaşanacağını biliyorduk. Sonuç olarak, Tegra ile güçlendirilen bir oyun ile pazara çıkan ilk şirketlerden biri olmak üzere stüdyomuzu yeniden düzenledik. LG, Motorola ve Samsung gibi şirketlerin son zamanlarda yaptığı duyurular, tablet pazarının büyümeye devam edeceğini ve bu yönde çalışmaya başlayan ilk şirketlerden olmanın bizim için önemini göstermektedir” yorumunu yaptı.

Playbox Teknik Yöneticisi Mike Clarke şunları ekledi, “Teknolojimiz üzerinde ilk çalışmaya başladığımızda, çok az şirket Tegra’nın ne olduğunun ve pazarı nasıl değiştireceğinin farkına varabildi. Ancak, Oyun Geliştiricileri Konferansı’ndaki mobil oyunlar konulu toplantılarda Tegra’nın gördüğü ilgi karşısında çok şaşırdım. Daha fazla sayıda geliştiricinin Android ve Tegra’yı araştırmaya başladığı belli.”

NVIDIA İçerik ve Teknoloji Başkan Yardımcısı Ashu Rege ise şu yorumu yaptı: “Önceliğimiz, Android cihazlara en iyi konsol kalitesinde oyunlar ve içerik getirmektir. Playbox, oyun geliştirmeye zengin bir yaratıcılık ve deneyim getirmiştir. Tegra ile güçlendirilen süper telefonlara ve tabletlere rekor sayılabilecek kısa bir sürede bir PlayStation 3-kalitesinde oyun sunmuştur.”

Playbox şu anda, Tegra için çok sayıda heyecan verici yeni oyunlar üzerinde çalışmaktadır ve bu nedenle yeni IP geliştirmek ve mevcut IP’yi Tegra platformuna geçirmek için birlikte çalışabileceği yeni ortaklar arayışındadır.

Playbox Hakkında
Playbox ev eğlence sistemleri, mobil cihazlar ve sosyal ağlar için orijinal oyunlar yaratan bir dijital eğlence şirketidir. 2005 yılında kurulan şirketin misyonu, eğlenceli olan ve tüm ailenin keyifle oynayabileceği yeni ve orijinal oyunlar yaratmaktır. Daha fazla bilgi için lütfen http://playboxgames.com adresini ziyaret edin.