Anasayfa Haber D7500 Blu-ray Oynatıcı ile Artık Her Televizyon Bir Smart TV

D7500 Blu-ray Oynatıcı ile Artık Her Televizyon Bir Smart TV

SAMSUNG D 7500 Blu-Ray Oynatıcı, sahip olduğu üstün özellikler sayesinde mevcut Plazma, LCD ya da LED TV’nizi akıllı televizyonların özelliklerine kavuşturuyor. Böylece televizyondan internete bağlanmak ve sosyal ağlarda gezinmek çok daha kolay ve eğlenceli bir hal alıyor.

İstanbul, 9 Mayıs  2011 – Tüketici elektroniğinin lider isimlerinden Samsung Electronics, 3D Blu-ray oynatıcılarından D7500’ü tanıttı. Dünyanın en ince Blu-ray oynatıcısı D7500, tasarım ve performansı birarada arayan kullanıcılar için ideal.

D7500 serisi de diğer oynatıcılar gibi, Samsung’un 3S konsept tasarım felsefesinin somut örneği olarak ortaya çıktı. Samsung’un 3S konsept tasarım felsefesi ise şöyle:

Simetri: Bütün birimler simetrik ürünler olarak tasarlanıyor. Kullanım kolaylığını en yüksek seviyeye çıkarmak için ana fonksiyonların hepsi cihazın ortasına yerleştiriliyor.

Slot-in: Bu yöntem sayesinde medya disklerinin yüklenmesi için herhangi bir hareketli parçanın olmayışı, birimin daha sessiz çalışmasını sağlıyor ve yükleme tablasına sahip diğer cihazlardan daha yüksek etkinliğe sahip olmasını sağlıyor (BD-D5500 modeli hariç).

Slim (İnce) : D7500  Samsung televizyonlarını tamamlayacak şekilde ince olarak tasarlandı.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy, D7500 ile ilgili açıklamasında, “2011 senesinde 3D içeriklerde artış olacağını düşünüyoruz. Ayrıca, insanların Samsung’un Blu-ray oynatıcılarına ve içerikleri 2D’den 3D’ye dönüştürme özelliklerine de ilgi göstereceğine inanıyoruz. Tüketiciler her geçen gün ev sinema sistemlerini üst modellere geçirmek ve zengin, sarmal 3D deneyimini yaşamak için yeni ürünler arıyor. Samsung, bugün de gelecekte de tüketicilerin bu arayışlarına çözüm olacak bir dizi seçenek sunuyor. D7500 serisi ise ince tasarımı ve performansı ile tüketicilerin her türlü beklentilerini karşılayacak çok özel bir ürün” dedi.

Dünyanın En İnce Blu-ray Oynatıcısı

Dünyanın en ince Blu-ray disk oynatıcısı olan (23mm), ve bu inceliği sayesinde kullanıcılara yer kazandıran, duvara monte edilebilen Samsung BD-D7500 modeli, mükemmel tasarımı ile  slim LED TV’ler ile mükemmel bir görsel uyum da elde ediyor. Sektörün öncü özelliklerini 0.09’’ yüksekliğindeki gövdesinde görüntü kalitesinden ödün vermeden barındırıyor. Yenilikçi 2D içeriği 3D’ye dönüştürme özelliği ile kullanıcılar film ve diğer haraketli görüntüleri izlerken ve fotoğraflara bakarken, 3D deneyimini yaşayabiliyor. Samsung’un yenilikçi video işlemcisi (Hyper Real Engine) ile çalışan BD-D7500, son teknoloji video-görüntü kalitesi geliştirici algoritmalar ve bir dizi yüksek çözünürlüklü kodlayıcıyla yüklü. İşlemcinin özel dönüştürme motoru, içerikleri bir üst sürüme dönüştürebiliyor. Örneğin; standart içerikleri Full HD’ye dönüştürüyor ve bu şekilde kullanıcılar HD TV’lerinden en üstün kaliteli görüntüleri ve en iyi performansı alabiliyor. Tüm bu içerik kaynakları ve cihazın dahili Wi-Fi ve Smart Blu-ray özellikleri, oynatma seçeneklerini neredeyse sınırsız yapıyor.

BD-D7500 ayrıca, kablo karmaşası olmadan diğer cihazlara kolayca bağlanabiliyor. DLNA sertifikalı oynatıcıda, sektördeki oyununun kuralını değiştirecek bağlantı yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemler arasında Dahili Kablosuz Yerel Ağ (Built in Wi-Fi) yer alıyor. Yeni Blu-ray oynatıcıda ayrıca HDMI, Optical, Komposite girişler yer alıyor.

BD-D7500’ün çalışmaya başlama süresi de Samsung’un yeni Ultra Hızlı Oynatma özelliği ile üç saniyeye düşürüldü. 2010 senesinde pazara sunulan modellerle karşılaştırıldığında bu süre yüzde 80 oranında kısaldı. Bu özelliği BD-D7500’ü sektörün en hızlı oynatıcılarından biri yapıyor.