Anasayfa Haber HP’den Yeni Bir Tablet!

HP’den Yeni Bir Tablet!

HPPad

Bir süre önce Palm tarafından mobil cihazlara yönelik geliştirilen webOS işletim sistemini satın alan HP, bu alışverişin ardından hayli uzun sayılacak müddetçe sessizliğini korudu. Hemen herkes, HP’nin bu yeni işletim sistemini, iPhone tadında yeni bir smartphone üzerinde piyasaya süreceğini tahmin ediyordu.

Ancak HP bu tahminleri boşa çıkardı. Yeni webOS işletim sistemli bir cihazı duyurdular, ancak bu bir telefon değil, doğrudan iPad ve benzeri cihazları hedef alan bir tablet! Doğrusu telefondan ziyade bilgisayar alanında tecrübeli olan firmanın bu kararı çok da mantıksız sayılmaz.

Ne var ki, tablet piyasası Apple ve onun bir numaralı rakibi sayılan Android işletim sistemli yeni ürünler arasında ciddi bir savaşa sahne oluyor. Ve bu savaşta HP’nin hiç denenmemiş bir işletim sistemi ve donanımla ne kadar başarı kazanacağı tartışmalı.

HP yöneticileri de bunun farkındalar tabii ki, bu yüzden de HP TouchPad, doğrudan iPad ile rekabet edebilecek bir fiyatla piyasaya sürülecek. Yurtdışındaki tahmini fiyatı 16 GB için 499 USD ve 32 GB modeli için de 599 USD olarak bildiriliyor.