Anasayfa Haber Nintendo’dan Wii U İtirafı

Nintendo’dan Wii U İtirafı

Wii U

Piyasaya çıkmasının üstünden daha bir hafta geçmeden, Nintendo’nun yeni oyun konsolu Wii U ile ilgili yanlış adımlar attığı konuşulmaya başlandı. En önemli açıklamalar ise şirketin bir numaralı ismi Satoru Iwata’dan geldi.

Iwata’ya göre yeni konsolun kendisinde pek bir sorun yok ama tanıtılış biçimi pek iyi olmadı. Yeni konsolun en önemli tarafı yeni kontrol aygıtı, ancak işin bu tarafı gerçekten de biraz muallak bir konu. İnsanlar neden bu yenilik karşısında heyecana kapılmalı? Bunun cevabı açık değil, çünkü tanıtımlar bu noktayı açığa kavuşturmuyorlar.

İşin doğrusu yeni Wii U herhangi bir açıdan bugüne kadar çıkmış ve halen piyasada olan konsollardan daha gelişmiş değil. Eski Wii ile arasında belirgin bir teknik fark yok. HD grafiğe sahip olması da çok büyük bir avantaj değil, Sony ve Microsoft’un konsolları senelerdir buna sahipler.

En önemlisi de tamamen devrimsel diye sunulan kontrol cihazının gerçekte Nintendo DS ve hatta çok daha eski olan Sega Dreamcast gibi tasarımlarda da rastlanan özelliklere sahip olması. Wii tamamen hareketle kontrol edildiğinden sıra dışı idi, ama Wii U için benzer birşeyi söylemek çok mümkün değil. Ve Nintendo’nun pişmanlık kokan söylemlerine bakılırsa, işin pazarlama kısmı da baştan aşağı yanlış yapılmış gibi görünüyor.