Anasayfa Haber Apple, Android Ve Amerikan Ordusu?

Apple, Android Ve Amerikan Ordusu?

Amerikan askeri

 

Teknoloji alanında liderliği kimseye bırakmamakla övünen Amerikan Ordusu, bugünlerde ilginç bir deney yapmaya hazırlanıyor. ABD topraklarındaki iki farklı askeri üste düzenlenecek olan tatbikatların ana gündem maddesi, sivil tüketiciye yönelik mobil araçların savaş şartlarında askerin ihtiyaçlarını ne kadar karşılayacağını görmek olacak.

Bu kapsamda Amerikan Ordusu, Apple iPhone ve Android işletim sistemli bir dizi akıllı telefonu savaş alanına sürecek. Bu testlerde sadece donanım değil, aynı zamanda onlarda çalıştırılacak uygulamalar da test edilecek. Farklı amaçlarla yazılmış yaklaşık 85 farklı uygulamanın da testlerde kullanılacağı belirtiliyor.

Şüphesiz bu tatbikat tüm Amerikan askerlerinin telsiz yerine iPhone kullanmaya başlayacağı anlamına gelmiyor. Ancak 200 USD maliyetli bir telefon savaş alanında güvenli ve faydalı olabilirse, şüphesiz savunma harcamalarında bariz bir azalma sağlanabilir. En azından bu çalışmanın ardındaki mantık böyle.

Öte yandan, askeri uygunluk kriterlerinin ne denli sıkı olduğunu bilenler için, sivil ekipmanın savaş alanına sokuluyor olması da hayli şüpheli bir durum.